Βίτσας: Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε χάος και καταστολή στο μεταναστευτικό

Όταν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, “παρέλαβε χάος και καταστολή” στο μεταναστευτικό, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας και πρόσθεσε ότι μπορεί σε όλη την προσπάθεια που έγινε μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την τεράστια αύξηση των ροών να έγιναν λάθη, όμως η διαχείριση υπήρξε αρκετά αποτελεσματική.

“Πέρυσι, η Μόρια, με 7.000 διαμένοντες, χαρακτηρίστηκε από την αντιπολίτευση ‘κολαστήριο’. Ας είναι. Εφέτος, που ο αριθμός διαμενόντων υπερβαίνει τις 12.000, πώς την χαρακτηρίζει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ;”, διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όσον αφορά τις επιστροφές στην Τουρκία ή τρίτες χώρες και το αν αυτές μπορούν να επιταχυνθούν, ο κ. Βίτσας εξήγησε τα στάδια της διαδικασίας και γιατί αυτή είναι χρονοβόρα. “Όσοι φαντάζονται επαναπροωθήσεις στη θάλασσα, ή τη μια ημέρα έρχονται και την άλλη τους στέλνεις πίσω, κάνουν τεράστιο λάθος”, τόνισε, σημειώνοντας ότι η Γερμανία επιμένει στις επιστροφές στη λογική “να μην έρθουν εδώ. Όμως, ακόμα και στο επίπεδο των αναγκαστικών επιστροφών και απελάσεων, Γερμανία και Ελλάδα είναι ποσοστιαία σχεδόν ίσες”.

“Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημοκρατική ανάδειξη της συμμαχίας των αριστερών και προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση της χώρας” και η αντιστοίχηση της οργανωμένης δύναμης του κόμματος με την πολιτική επιρροή σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βίτσας.

Ενώ για το Κίνημα Αλλαγής, ανέφερε ότι: “Παραμένει αγκυλωμένο σε παλιές ‘δόξες και πρακτικές’ των σημερινών στελεχών του, στη διεκδίκηση της επιβεβαίωσης πρόσφατων επιλογών του. Αυτό το απομακρύνει από τις προτεραιότητες και τις ανάγκες της εποχής. Μακάρι να αλλάξει. Δική τους υπόθεση, εμείς προχωράμε”.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση, ο κ. Βίτσας επισήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν το έχει ζητήσει ποτέ. “Εγώ, προτιμώ ο πρόεδρος να εκλέγεται από το Συνέδριο, όμως αντιδρώ στην ιδεολογική φόρτιση που παίρνει το θέμα. Όλα έχουν να κάνουν με τις αρμοδιότητες του προέδρου και όχι με τον τρόπο εκλογής του”, ανέφερε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ