Νέα πρόκληση των Τούρκων: “Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο” δηλώνει ο αντιπρόεδρος

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προέβη o αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος υποστήριξε ότι η Άγκυρα σκοπεύει να ανοίξει την πόλη των Βαρωσίων, στην Αμμόχωστο.

«Η κλειστή πόλη των Βαρωσίων θα ανοίξει με τρόπο που θα εξασφαλίσει την επιστροφή των περιουσιών, με δίκαιο τρόπο, βάσει ιστορικών εγγράφων» δήλωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, όπως μεταδίδει το cnn turk.

Ο Οκτάι ισχυρίστηκε ότι από την έναρξη του κυπριακού ζητήματος, η τουρκική πλευρά στόχευε σε επίλυση του θέματος, πέρα από τη ρητορική και ότι υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε αυτά που έπρεπε, ενώ επιτέθηκε στην ελληνοκυπριακή πλευρά, αναφέροντας ότι “συνεχίζει να βλέπει τον εαυτό της ως τον μοναδικό ιδιοκτήτη του νησιού”. Παράλληλα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα ύπαρξης νέων ιδεών και προτάσεων, σε αυτή τη φάση.

Οι νέες αυτές δηλώσεις έρχονται λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων όπως ήταν και το 1974.

“Η προσέγγισή μας είναι σαφής. Αυτό που λέμε ότι πρέπει να γίνει βασίζεται στη λογική. Είμαστε υπέρ μίας μόνιμης και περιεκτικής λύσης στην Κύπρο. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την ηρεμία και τη σταθερότητα στο νησί”, σημείωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας και αναφέρθηκε ξανά στο δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας.

“Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου”, δήλωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ