Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Την επόμενη εβδομάδα η Κεντρική Επιτροπή και η πολιτική διακήρυξη – Αναφορές και στην υπόθεση Novartis

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου στόχος είναι να παρουσιαστεί και η πολιτική διακήρυξη του κόμματος, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με το φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Κεντρικό ζήτημα στην ΚΕ θα είναι ο τρόπος ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του κόμματος, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη “για να δοθεί ένας ακόμα πιο ουσιαστικός λόγος στο φεστιβάλ της νεολαίας και για να έχει τη δυνατότητα ο κόσμος που θα έρθει από την επαρχία να μπορεί να συμμετάσχει και στα δύο”.

Σημειώνεται πως το φεστιβάλ της νεολαίας είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 27-28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές από την Κουμουνδούρου, αναφέρουν ότι κατά την εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού που επιχειρείται από την κυβέρνηση στην υπόθεση της Novartis με την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Αναφέρθηκε ακόμη στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, “αλλά και στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων” και στην κυβερνητική πολιτική στο θέμα της ΔΕΗ. Στα ζητήματα αυτά αναφέρθηκαν και οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έγινε ακόμη ενημέρωση για την πρόοδο των ζητημάτων που είχαν συζητηθεί στην προηγούμενη πολιτική γραμματεία, όπως η ψηφιακή αναβάθμιση και το πώς θα γίνει η εγγραφή των νέων μελών.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το ζήτημα της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής που θα διευρυνθεί και θα συμπεριλάβει εκτός από τα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη από την Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και από άλλους προοδευτικούς χώρους που έχουν εκφράσει σχετική επιθυμία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ