Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι προτεινόμενοι για τη διοίκηση της ΕΡΤ – Τι δήλωσε ο Πέτσας

Ενώπιον της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προσέρχονται σήμερα οι τέσσερις προτεινόμενοι για τη διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ.

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας προτείνεται από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και ο μηχανικός Ανάπτυξης Τηλεοπτικών Μέσων, Γιώργος Γαμπρίτσος, για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η Επιτροπή Θεσμών θα διατυπώσει γνώμη για ακόμη δύο προτεινόμενους, για τη θέση μελών του ΔΣ, τον Νίκο Ελματζιόγλου και την Ιωάννα Στεφανάκη.

«Βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της δημόσιας τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος παρουσίασε ενώπιον της Επιτροπής τους προτεινόμενους για να αναλάβουν τα ηνία στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

«Απαιτούνται άνθρωποι με γνώση και εμπειρία, με θέληση και αποφασιστικότητα ώστε να καταφέρει η ΕΡΤ να προσφέρει ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση και ποιοτικό πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Πέτσας. Παράλληλα, κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και τον φάκελο με τα βιογραφικά των προτεινομένων αλλά και όσων υποψηφίων εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ