Τσίπρας για ελληνοτουρκικά: Ο κ. Μητσοτάκης μας ξαναγυρνά στο δόγμα της αδράνειας και της σιωπής – ΒΙΝΤΕΟ

“Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσαμε μια πολιτική ανοικτών διαύλων με την Τουρκία- για την οποία είχα δεχθεί σφοδρή κριτική από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Ελλάδα μέτραγε τα λόγια της ή ότι δεν είχε η χώρα μια σαφή στάση σε κρίσιμα ζητήματα όπως το Αιγαίο, η Κύπρος, το προσφυγικό” είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “ο κ. Μητσοτάκης μας ξαναγυρνά στο δόγμα της αδράνειας και της σιωπής. Δεν βλέπω να έχει διάθεση για ενεργητική πολιτική στάση και δεν βλέπω να ακολουθεί μια πολιτική που να έχει πυξίδα”.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, “η Τουρκία δεν σταμάτησε τις γεωτρήσεις. Τα γεωτρύπανα συνεχίζουν να αλωνίζουν στην κυπριακή ΑΟΖ”, ενώ πρόσθεσε ότι “υπάρχει μια υποβάθμιση του θέματος και της ενημέρωσης. Πήραμε μια σημαντική απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για κυρώσεις πριν από τις εκλογές στη Σύνοδο Κορυφής. Δεν βλέπω καμία κύρωση, ούτε η ΝΔ να συνεχίζει έστω τη συνέχιση των ανοικτών διαύλων, της συζήτησης και του διαλόγου με την Τουρκία ώστε να λύνονται τα προβλήματα”.

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε στο ότι “επειδή τα εθνικά θέματα είναι κρίσιμα, δεν θέλω να προκαταλαμβάνω. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει κάποια στιγμή τις πολιτικές δυνάμεις για τη γραμμή που θα ακολουθήσει”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ