Θεοδωρικάκος: Να εγκαταλείψει ο Τσίπρας την εμμονή του στην απλή αναλογική

“Να εγκαταλείψει την εμμονή του στην απλή αναλογική”, κάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε η χώρα να αποφύγει “την ταλαιπωρία των διπλών εκλογών”.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι εντός του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου που θα διευκολύνει τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο όπου κατοικούν, με επιστολική ψήφο.

Σχετικά με το ζήτημα των μετακλητών ο υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε πως έχει ζητήσει από το σύνολο των υπουργείων και των κρατικών να παρουσιάσουν ποιες είναι οι ανάγκες τους, ώστε να υπάρξει συνολικός προγραμματισμός για προσλήψεις αναγκαίου τακτικού και εποχικού προσωπικού.

Μέσα στον Οκτώβριο θα έχει συγκεντρωθεί το σύνολο των αιτημάτων και των αναγκών και θα εξεταστούν από τον πρωθυπουργό, όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. Παράλληλα τόνισε πως τρέχει η διαδικασία πρόσληψης 1500 ειδικών φρουρών για περιπολία στους δρόμους, για να νιώθουν οι πολίτες πιο ασφαλείς, καθώς επίσης στον τομέα της εκπαίδευσης προσωπικό ειδικής αγωγής και στον τομέα της υγείας, υγειονομικό προσωπικό.

“Τέλος στους υπεράριθμους που είχε ξεχάσει η προηγούμενη κυβέρνηση να δηλώσει”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ, τόνισε ότι “ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη και την κρίση των Ελλήνων” και τον κατηγόρησε ότι “δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη συγγνώμης για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του, με το οποίο οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό και για τα τέσσερα χρόνια υπερφορολόγησης, παρεμβάσεων στους θεσμούς και διάλυσης του κράτους”.

Σχετικά με την υπόθεση της Novartis, είπε ότι είναι “μεγάλο σκάνδαλο η μεθόδευση της υπόθεσης” και τόνισε την ανάγκη να έλθει “όλη η αλήθεια στο φως” και να γίνει γνωστό “ποιος μεθόδευσε και τι”.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ