Μπακογιάννη: Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει βασικές αδυναμίες αλλά θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Συζήτηση για τον τρόπο διαχείρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε στη Βουλή η αναφορά της κ. Ντόρας Μπακογιάννη πως η κυβέρνηση θα τηρήσει και θα τιμήσει τη Συμφωνία παρά τις βασικές της αδυναμίες.

Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη μομφή που εκφράζεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως η ΝΔ άλλαξε άποψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως η κυβέρνηση πράττει ό,τι ακριβώς είχε πει και προεκλογικά.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε περί όνου σκιάς την παραφιλολογία πως η ΝΔ άλλαξε στάση γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως η Συμφωνία έχει βασικές αδυναμίες αλλά αφ’ης στιγμής ψηφίστηκε η κυβέρνηση της ΝΔ θα την τηρήσει και θα την τιμήσει.

“Να θυμίσω ότι η ΝΔ προεκλογικά σε όλους τους τόνους είχε πει ότι άπαξ και ψηφιστεί αυτή η συμφωνία θα είναι εν ισχύ και ότι δεν υπάρχει καμία δύναμη η οποία θα μπορεί να αναιρέσει αυτή τη συμφωνία. Αυτό που θεωρούσαμε αυτονόητο προεκλογικά εξακολουθούμε και το θεωρούμε αυτονόητο και μετά από τις εκλογές. Η ΝΔ δεν άλλαξε άποψη. Έχει βασικές αδυναμίες η Συμφωνία αλλά αφού ψηφίστηκε από τη Βουλή και είναι σε ισχύ θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε” είπε.

Η αναφορά της κ. Μπακογιάννη προκάλεσε το άμεσο σχόλιο του πρώην υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος επέμεινε στην κατηγορία κατά της ΝΔ για διγλωσσία. Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η διγλωσσία στελεχών της ΝΔ έχει επιπτώσεις στον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας και έχει ως αποτέλεσμα να ξοδεύεται το διπλωματικό κεφάλαιο που κερδίσαμε.

“Υπάρχουν Υπουργοί όπως ο ΥΠΕΘΑ που μίλησε για τον θετικό και σταθεροποιητικό ρόλο της Συμφωνίας, ακούμε όμως μεμονωμένες φωνές για προδοσία ακόμα και τώρα. Οι γείτονες πρέπει να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τη Συμφωνία. Πως θα γίνει όμως αυτό όταν τα στελέχη σας δεν αποκαλούν τη γειτονική χώρα όπως προβλέπει η Συμφωνία. Είναι σημαντικό να μην ξοδεύεται το κεφάλαιο που έχουμε κερδίσει και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στα ελληνοτουρκικά” κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ