Αθωώθηκε ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Της Άννας Κανδύλη

Αθωώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο πρώην υπουργός είχε παραπεμφθεί να δικαστεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών πολιτείας, λόγω ερώτησης που είχε κάνει στη Βουλή το 2006 σχετικά με τα ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ. Σύμφωνα με την κατηγορία, στην εν λόγω ερώτηση περιλαμβάνονταν στοιχεία από απόρρητο έγγραφο, ωστόσο, όπως σημείωσε και ο εισαγγελέας της έδρας: «Ποιο είναι το κρατικό μυστικό όταν ο αρμόδιος υπουργός απαντά στον κ.Καρχιμάκη αναλυτικά; Δεν αποδεικνύεται ότι εξώθησε άλλον να του χορηγήσει τα στοιχεία».

Μ. Καρχιμάκης: « Στοχοποιήθηκα»

Νωρίτερα ο Μιχάλης Καρχιμάκης απολογούμενος ενώπιον του Δικαστηρίου υποστήριξε ότι είναι αθώος και ότι λειτούργησε θεσμικά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον «για να μην θρηνύσουμε κι άλλες ζωές συνανθρώπων μας όπως έγινε στην τραγωδία με το SINOUK.»

Όπως είπε, ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μειμαράκης, είχε απαντήσει εκτενώς στην ερώτηση του χωρίς να αναφέρει πουθενά πως τα στοιχεία που επικαλείτο στην ερώτηση του ήταν απόρρητα. Σημείωσε δε ότι στοχοποιήθηκε επειδή αποκάλυψε την υπόθεση των ομολόγων αλλά και το θέμα των off-shore πολιτικών προσώπων.

Ως μάρτυρας υπεράσπισής του κατέθεσε ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Ρέππας, ο οποίος τόνισε πως ο Μιχαλης Καρχιμάκης ήταν εξαιρετικά δραστήριος, «ουδείς τον κρατούσε», είχε υψηλό αίσθημα ευθύνης με αποτέλεσμα να γίνεται αποδέκτης υλικού και εγγράφων όσο

λίγοι εκείνη την περίοδο στο ελληνικό κοινοβούλιο ενώ κατά την άποψη του είχε γίνει στόχος «επειδή τον φοβούνταν».

Ο Βασίλης Δημακόπουλος συνήγορος του Μιχάλη Καρχιμάκη μετά την αθώωση δήλωσε πως « η απόφαση του Δικαστηρίου δεν δικαιώνει μόνο τον Μιχάλη Καρχιμάκη αλλά και την ορθή άποψη πως εκείνος δεν είχε διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ