Λαζαρίδης: Εμείς δεν έχουμε αλλεργία στις επενδύσεις – Έχουμε αλλεργία στην ανεργία

Ως «συμβόλαιο συνέπειας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ελληνικό λαό», χαρακτηρίζει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», «δεν είναι μόνο το ποσοστό της μείωσης. Είναι απτή απόδειξη ότι νοοτροπία αυτής της Κυβέρνησης δεν είναι η αφαίμαξη της μεσαίας τάξης μέσω φοροεπιδρομών. Είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς και υγιούς κοινωνικού περιβάλλοντος για δημιουργία και δουλειά. Και σε αυτό το πλαίσιο οι Έλληνες μπορούν να περιμένουν και άλλες φοροελαφρύνσεις στο πολύ σύντομο μέλλον».

Ο κ. Λαζαρίδης διαπιστώνει «την ταχύτητα, τη συνέπεια και την αποφασιστικότητα αυτής της κυβέρνησης» και εμφανίζεται σίγουρος για την θετική πορεία του κυβερνητικού έργου στη συνέχεια, παρά τις «πονηρές στροφές και τις δύσκολες ανηφόρες». Τονίζει την ανάγκη πραγματοποίησης μικρών καθημερινών νικών με απτά αποτέλεσμα για τη ζωή όλων των Ελλήνων και την καταπολέμηση γνωστών ελληνικών παθογενειών, όπως η γραφειοκρατία, η διάχυση αρμοδιοτήτων και η ευθυνοφοβία.

Αναφορικά με το κυβερνητικό σχέδιο για τη Βόρεια Ελλάδα, ο βουλευτής Καβάλας υπογραμμίζει πως βασίζεται σε εφαρμόσιμες αναπτυξιακές δράσεις σε όλο το φάσμα των πολιτικών, ανάμεσα στις οποίες οι μεταφορές, η ενέργεια, ο ορυκτός πλούτος με επενδυτικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμά ότι «είναι τεράστια ευκαιρία να αναδείξουμε στην πράξη την αναπτυξιακή κινητοποίηση του ενδογενούς δυναμικού», με έμφαση στο πλέον δυναμικό τμήμα, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα. Αλλά και για την αποτελεσματική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, επαναλαμβάνει τη δέσμευση του πρωθυπουργού για ταχύτατη προώθηση ενός κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για την έρευνα και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων. «Εμείς δεν έχουμε αλλεργία στις επενδύσεις. Έχουμε αλλεργία στην ανεργία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.

Για το μεταναστευτικό αναφέρει ότι είναι «πολυπαραγοντικό» και προειδοποιεί: «Όποιος ισχυριστεί ότι έχει τη λύση στο τσεπάκι του αυταπατάται και εξαπατά. Οι εικόνες που έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν σίγουρα δεν μας κάνουν καθόλου υπερήφανους ως πολίτες ευρωπαϊκής χώρας. Σ’ αυτό το πλαίσιο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρει την ευθύνη ακέραιη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ