Παππάς στον Realfm 97,8: Υποκρισία της ΝΔ ότι θέλει να μειώσει τα πλεονάσματα – Τι είπε για την “επόμενη μέρα” του ΣΥΡΙΖΑ

“Στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την κα Μέρκελ «θα “κλειδώσει” αυτό που ξεκίνησε να περιγράφεται ως πολιτική από τη συνάντησή του με τον κ. Ρέγκλινγκ, όπου ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να ακυρώσει τη μείωση των πλεονασμάτων που είχαμε πετύχει εμείς”, ανέφερε σε συνέντευξή του στον Real FM και τους δημοσιογράφους Στεφανία Κασίμη και Δημήτρη Χριστούλια ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς.

“Με Τσίπρα τα πλεονάσματα ήταν στο 2,5%, με Μητσοτάκη στο 3,5%”, είπε χαρακτηριστικά.

‘Εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα κομμάτι από το μαξιλάρι για να σχεδιάσουμε και να ψηφίσουμε μέτρα φοροελάφρυνσης, τα όποια μέτρα φοροελάφρυνσης για τον προϋπολογισμό του 2020 είναι προφανές ότι ακυρώνονται. Το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2020 θα έρθει σε μερικές εβδομάδες στη Βουλή και αυτά τα μέτρα δεν θα είναι μέσα. Θα υπάρχει μείωση προκαταβολής φόρου, θα υπάρχει κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης; Από τα πρώτα μέτρα που πήρε η ΝΔ ήταν να ακυρώσει τη μείωση των πλεονασμάτων, πολύ απλά. Η ΝΔ επέλεξε να είναι 2 δισ. πίσω από εμάς στην περικοπή σε περικοπές δαπανών ή ελαφρύνσεις φόρων” επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε “υποκριτική” τη δέσμευση της κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων. “Είναι σαφές ότι το έθετε υποκριτικά η ΝΔ, διότι αν ήθελε τα πλεονάσματα να είναι χαμηλά θα έλεγε (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) στον κ. Ρέγκλινγκ ότι ο Τσίπρας κατέβασε τα πλεονάσματα στο 2,5% τα κρατάω κι εγώ στο 2,5% χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι από το μαξιλάρι και ασκώ το δικό μου μείγμα της φορολογικής πολιτικής.

Αν τα πλεονάσματα είναι κεκτημένο έδαφος και εσύ τα απεμπολείς, τότε δεν θες να χαμηλώσουν αλλά τα χρησιμοποιείς ως δικαιολογία για να προκρίνεις αυτό που εσύ λες μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Ποιο μεταρρυθμιστικό σχέδιο; Το ραγδαίο κύμα ιδιωτικοποιήσεων, το 1 προς 5 στο Δημόσιο, την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού; Να μας πει ο κ. Μητσοτάκης”.

Για την “επόμενη μέρα” του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως “το άνοιγμα (σ.σ.: του κόμματος) αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε την αριστερή και προοδευτική μας φυσιογνωμία. Διότι τα κόμματα που αποτελούνται από ένα άθροισμα κλειστών συστημάτων εξουσίας, τα οποία δεν έχουν πατήματα στην κοινωνία και αδυνατούν μέσα από τους οργανωτικούς τους αρμούς να αντιληφθούν τι συμβαίνει στην κοινωνία, στην αυτοδιοίκηση, στην οργανωμένη επιχειρηματικότητα και στα συνδικάτα, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουν ιδεολογικές και πολιτικές μετατοπίσεις. Αντίθετα η πλατιά και μεγάλη οργανωμένη βάση, η οποία είναι σε θέση μέσα από τη δημοκρατική λειτουργία μιας παράταξης να μεταφέρει μηνύματα στην ηγεσία είναι η απόλυτη εγγύηση ότι η αριστερή και προοδευτική μας φυσιογνωμία θα διασφαλιστεί”.”Είναι ο κοινός τόπος ότι αυτό το άνοιγμα στην κοινωνία πρέπει να γίνει , δεν διαφαίνονται διαφορετικές απόψεις, είναι μια στρατηγική που συσπειρώνει τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μια στρατηγική που θα υλοποιήσουμε συντεταγμένα, συσπειρωμένα , με τρόπο αποτελεσματικά και ενδεχομένως μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο δρόμος προς το συνέδριο θα είναι ένας δρόμος ανοίγματος στην κοινωνία. Ένας δρόμος που θα μας φέρει κοντά και θα μας ταυτίσει με την ιστορική μας υποχρέωση, να λύσουμε ένα παράδοξο. Ότι έχουμε λίγες δεκάδες χιλιάδες μέλη , λίγο παραπάνω απ’ ότι είχαμε όταν ήμασταν ένα κόμμα που εκλογικά ήταν στο 3-4 %, ενώ ταυτόχρονα στις εκλογικές αναμετρήσεις παίρνουμε περίπου 2 εκατ. ψήφους σε αλλεπάλληλες εκλογές . Αυτό είναι ένα ιστορικό παράδοξο που οφείλουμε να λύσουμε, να αντικρίσουμε τις αδυναμίες μας με ειλικρίνεια και να προκρίνουμε λύσεις για να τις υπερβούμε” πρόσθεσε ο κ. Παππάς.Τέλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, υπογράμμισε ότι “θα προτιμούσαμε να ασχοληθεί η αστυνομία με τα κυκλώματα των ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα και όχι να προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση εντυπώσεις, εκτοπίζοντας μάνες και παιδιά από μία στέγη που κατάφεραν να βρουν. Επρόκειτο για μία εντυπωσιοθηρία, η οποία εκθέτει τους εμπνευστές της”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ