Κόντρα στη Βουλή για τη διαδοχή της Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε στη Βουλή, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη στην αρμόδια επιτροπή η συζήτηση για την έγκριση του διορισμού του διαδόχου της κ. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Κι αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη ζήτησαν την αναβολή της συζήτησης μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση του ΣτΕ στο οποίο προσέφυγε η κ. Θάνου μετά την απομάκρυνσή της.

Υπενθυμίζεται ότι ψηφίστηκε διάταξη που θεσπίζει ασυμβίβαστα για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανάμεσα στα οποία είναι και η προηγούμενη θητεία με οποιαδήποτε μορφή σε γραφείο πρωθυπουργού, ή μελών της κυβέρνησης.

Το αίτημα απορρίφθηκε με τον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη να αναφέρει ότι η δικαστική απόφαση μπορεί να καθυστερήσει έως και 4 μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα επιτροπή δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Κατά της αναβολής της συζήτησης τάχθηκε το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ υποστήριξε πως το θέμα δεν είναι διαδικαστικό, αλλά τα πρόσωπα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την κ. Θάνου και η ΝΔ όχι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε γνωστό ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα απόσχει της ψηφοφορίας.

Ο κ. Γεωργιάδης στηλίτευσε την δηλώσεις της κ. Θάνου αλλά και ερώτησης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη για τη συγγενική σχέση προτεινόμενου μέλους στην Επιτροπή με την κόρη του αντιπροέδρου του ΣτΕ.Πηγή: Ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ