Μπέρδεμα με τη φύλαξη της βουλής

Στο Σύνταγμα και στις προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής παραπέμπει ουσιαστικά η διευκρίνιση που δόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Βουλής ότι δεν έχει απασχολήσει τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη θέμα αλλαγής του ισχύοντος πλαισίου ασφαλείας στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου και δεν υπήρξε σχετική εισήγηση προς εκείνον από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πριν δημοσιοποιηθεί το προτεινόμενο σχέδιο ανάθεσης της φύλαξης της Βουλής σε εταιρεία security.

Ιδίως, το άρθρο 65 του Συντάγματος είναι εκείνο που περιγράφει το «αυτοδιοίκητο» της Βουλής και που ορίζει ότι «η Βουλή ορίζει τον τρόπο της ελεύθερης και δημοκρατικής λειτουργίας της με Κανονισμό που ψηφίζεται από την Ολομέλεια». Στο ίδιο άρθρο του Συντάγματος ορίζεται ότι ο Κανονισμός καθορίζει την οργάνωση των υπηρεσιών της Βουλής υπό την εποπτεία του Προέδρου, καθώς και όλα όσα αφορούν το προσωπικό της».

Αλλά και σύμφωνα με το άρθρο 11 του Κανονισμού της Βουλής που περιγράφει τις αρμοδιότητες του εκάστοτε του Προέδρου, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την ασφάλεια στο εσωτερικό και εξωτερικό της Βουλής και ρητά προβλέπεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής είναι εκείνος που «μεριμνά για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Βουλής και των χώρων της, στο όνομα της οποίας ασκεί την αστυνομική εξουσία. Καθορίζει τη δύναμη της αστυνομίας και εγκρίνει το προσωπικό της που πρέπει να υπηρετεί στη φρουρά της Βουλής, η οποία τελεί αποκλειστικά υπό τις διαταγές του».

Πηγή:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ