Βελόπουλος στη Βουλή: Χρειαζόμαστε Συνταγματικό Δικαστήριο – BINTEO

Πρόταση για συγκρότηση Συνταγματικού Δικαστηρίου διατύπωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή επί του διυπουργικού νομοσχεδίου.

«Αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της χώρας, χρειαζόμαστε ένα Συνταγματικό Δικαστήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Σχετικά με το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, επέμεινε στην απομάκρυνση των κομματικών παρατάξεων που δημιουργούν μπάχαλο και συχνά κρούσματα βίας και σχετικά με την παρουσία αστυνομικών στα πανεπιστήμια, σημείωσε ότι την αστυνομία την φοβούνται μόνο οι εγκληματίες.

Τόνισε, δε, ότι το κόστος του παραεμπορίου «ισούται με τρεις ΕΝΦΙΑ», και υπογράμμισε πως τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ είναι 3,2 δισ. ευρώ και το κόστος του παραεμπορίου για την οικονομία, φτάνει από 9 έως 12 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τους ΟΤΑ εξέφρασε τη διαφωνία του, γιατί, όπως είπε, ενώ οι δήμαρχοι ανήκουν σε παρατάξεις που είναι μειοψηφία, συγκεντρώνουν μεγάλες εξουσίες και έφερε ως παράδειγμα τον δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο δήμαρχος εξελέγη με ποσοστό 14%, αλλά οι εξουσίες που συγκεντρώνει, όπως είπε, είναι «δικτατορικές». «Εάν η πλειοψηφία των δημάρχων ήταν ΣΥΡΙΖΑ, θα νομοθετούσατε διαφορετικά. Νομοθετείτε με βάση το πολιτικό σας ένστικτο», είπε ο κ. Βελόπουλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης.

Σχετικά με το ζήτημα της κ. Θάνου και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, υποστήριξε πως το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. «Αν θέλετε να είστε δίκαιοι πρέπει να φύγουν όλοι όχι μόνο η κ. Θάνου», ανέφερε.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στο δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας που κάνει λόγο για ορισμό τουρκικής ΑΟΖ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα πρώτη εκείνη στον καθορισμό ΑΟΖ, προκειμένου, όπως υποστήριξε, «να σώσουμε ότι μπορούμε , αποφεύγοντας ένα μελλοντικό “τυφώνα” για τα εθνικά μας θέματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ