Τσίπρας: Αν οι νόμοι δεν συνάδουν με τους σκοπούς σας, τόσο το χειρότερο για τους νόμους και το Σύνταγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Παίρνοντας τον λόγο μετά τους κκ. Γεραπετρίτη, Κεραμέως και Βορίδη, που είχαν προηγηθεί και είχαν ζητήσει τον λόγο να απαντήσουν στον Αλέξη Τσίπρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε υποκρισία στη ΝΔ για τη «δήθεν έγνοια της για κομματικοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε σχετικά με την παρέμβαση του κ. Βορίδη ότι «δεν γνώριζα ότι το Κοινοβούλιο διαθέτει έναν πρωθυπουργό βουβό που χρειάζεται δικηγόρο για να πάρει τον λόγο να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Είπε ότι κατά τη δευτερολογία του δεν υπήρξε καμία προσωπική μομφή ούτε προς τον κ. Βορίδη, ούτε προς τον κ. Γεραπετρίτη, ούτε προς την κ. Κεραμέως, αλλά ότι υπήρξε πολιτική κριτική.

Απευθυνόμενος στον κ. Γεραπετρίτη είπε ότι δεν γνώριζε πως δεν έχει συντάξει εκείνος την «επίμαχη φωτογραφική τροπολογία» που κατατίθεται στο νομοσχέδιο που θα ψηφίσουμε μεθαύριο. «Κατ’ αρχάς σας τιμά, γιατί είναι μια επαίσχυντη και φωτογραφική τροπολογία και προσπαθήσατε να αποποιηθείτε της ευθύνης, κάποιος όμως την έφτιαξε και επειδή υπάρχει συλλογική ευθύνη στην κυβέρνηση, σας παίρνει και εσάς η μπάλα».

Πρόσθεσε ότι δεν άφησε καμία μομφή ούτε για την επαγγελματική σταδιοδρομία του ούτε για το γεγονός ότι ήταν βασικός σύμβουλος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού επί προεδρίας Κυριτσάκη, ούτε για το ότι είχε απολαβές από αυτή την ιδιότητα του και πόσες. «Η μομφή αφορά την πολιτική κρίση της κυβέρνησης σας που έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας ότι με τον ίδιο τρόπο απαντά και στην κ. Κεραμέως.

Κατά τη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας είχε αναφερθεί σε τροπολογία που είχε καταθέσει το 2016 ο τότε αρμόδιος υπουργός Γ. Σταθάκης με σκοπό να περάσει ασυμβίβαστο ανάμεσα σε μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σε βουλευτές ή μέλη της κυβέρνησης.

«Δεν απέδωσα καμία μομφή σε εσάς γιατί το 2009 δεν είχατε γνωρίσει τον σύζυγό σας, αλλά το 2016, όταν κατατέθηκε αυτή η τροπολογία, ήταν σύζυγός σας», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι η ουσία της κριτικής που άσκησε δεν ήταν ούτε στην επαγγελματική σταδιοδρομία της κ. Κεραμέως ούτε στην οικογενειακή σχέση της, «αλλά ότι τότε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρηματολόγησαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας της αναδρομικής ισχύος, λέγοντας μάλιστα τότε όλοι ότι είναι αντισυνταγματικό και απαράδεκτο να διακοπεί στη μέση η θητεία των μελών και του προέδρου της Επιτροπής». «Τότε ήταν αντισυνταγματικό να διακόπτεται στη μέση η θητεία, τώρα δεν είναι αντισυνταγματικό να διακόπτεται μια θητεία με τροπολογία που έχει αναδρομικότητα», σχολίασε. «Αυτήν την υποκρισία κατήγγειλα και θα συνεχίζω να την καταγγέλλω», είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα κάλεσε εκ νέου τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα αποπέμψει τον επικεφαλής της ΕΥΠ ή «αν σκοπεύετε να αλλάξετε τον νόμο, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται αν οι νόμοι δεν συνάδουν με τους σκοπούς σας, τόσο το χειρότερο για τους νόμους και το Σύνταγμα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ