Η πρώτη κοινοβουλευτική κόντρα Τσακαλώτου-Βαρουφάκη

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή αποτέλεσε την αφορμή για τη διεξαγωγή της πρώτης “πολυαναμενόμενης” κοινοβουλευτικής μάχης μεταξύ του επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη και του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι συνυπήρξαν στο Υπουργείο Οικονομικών το πρώτο οκτάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αν και συμφώνησαν σε πολλά όσον αφορά στο θέμα της μείωσης του ΕΝΦΙΑ ζητώντας περισσότερη έκπτωση στις χαμηλότερης αξίας ιδιοκτησίες διασταύρωσαν και μάλιστα με αρκετούς υπαινιγμούς τα ξίφη τους για το χρέος.

Στην ομιλία του ο κ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για 4ο Μνημόνιο ενώ υποστήριξε ότι με το χρέος δεν μειώθηκε απλώς σπρώχτηκε προς τα πίσω.

Ο κ. Τσακαλώτος -αρκετή ώρα αργότερα- ζήτησε τον λόγο και απάντησε στον κ. Βαρουφάκη ζητώντας μάλιστα “επιβεβαίωση” από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα: “Επειδή ο κ. Βαρουφάκης μας είπε ότι δεν μειώσαμε το χρέος αλλά ότι το σπρώξαμε πίσω πείτε κι εσείς κύριε Σταϊκούρα ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που ελήφθησαν μετά από το Eurogroup του 2017 μειώνουν κατά 25% το χρέος ως προς το ΑΕΠ ενώ τα μακροπρόθεσμα το μειώνουν ακόμα 25 ποσοστιαίες μονάδες” είπε.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ