Kώστας Καραμανλής: Θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί.

Όπως είπε ο υπουργός, αν και η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό έχει το δικαίωμα, καθώς υπάρχει σύμβαση από το 1996, με την οποία η εταιρεία μπορεί να προχωρήσει σε αυξήσεις των διοδίων «μονομερώς» και χωρίς να πάρει την έγκριση της Πολιτείας, ωστόσο, δήλωσε πως «δεν έχουν δίκιο να το κάνουν» (σ.σ: δηλαδή, να προχωρήσουν σε αυξήσεις).

Πάντως, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Καραμανλής διεμήνυσε πως «η κυβέρνηση έχει πολλούς τρόπους να αντιδράσει» και, όπως είπε, «μπορεί να πάει ακόμα και στα δικαστήρια και να επιλυθεί εκεί το ζήτημα».

«Εμείς», πρόσθεσε, «δεν θέλουμε να έρθουμε σε καμία αντιπαράθεση με κανέναν […] Δεν μπορεί να έρχεται κάποιος και να “δημιουργεί τετελεσμένα” σε μια καινούργια κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Όλοι έχουμε καταλάβει, και ο επιχειρηματικός κόσμος και οι πολίτες, ότι είμαστε σε μία καινούργια κατάσταση και πρέπει όλα να τα δούμε με ψυχραιμία. Να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης της μιας εβδομάδας, όταν η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου διαπραγματευόταν το θέμα αυτό επί ένα χρόνο», συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής.

Κλείνοντας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα λυθεί σε μερικές εβδομάδες και πρόσθεσε: «Δεν θα δεχθούμε αύξηση διοδίων στην Αττική Οδό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ