Μητσοτάκης: Η κατεύθυνσή μας είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο – ΒΙΝΤΕΟ

Τον Σταύρο Καλαφάτη πρότεινε για Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Κο της ΝΔ.

Όρθιοι και με παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκαν τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη οι βουλευτές, όταν ανέβηκε στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία συνεδριάζει στη Βουλή. Λίγο νωρίτερα κατά την είσοδό του στην αίθουσα Γερουσίας διαπίστωσε: «Δεν χωράμε, αυτό είναι ευχάριστο».

“Η Νέα Δημοκρατία του 2019 διαθέτει 158 βουλευτές. Πρόκειται για μια αυτοδύναμη πλειοψηφία. Μία από τις ισχυρότερες που είχαμε στη Βουλή τις τελευταίες δεκαετίες. Και σίγουρα μια κοινοβουλευτική δύναμη, μοναδική στα χρόνια της κρίσης. Εξηνταδύο βουλευτές μας εκλέγονται για πρώτη φορά” είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

“Η κατεύθυνσή μας είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο. Ο πολιτικός λόγος όμως δεν παύει να αποτελεί βασικό εργαλείο για την άσκηση της πολιτικής ιδίως στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου. Γι’ αυτό και οι δημόσιες παρεμβάσεις μας οφείλουν να είναι ουσιαστικές, να διατυπώνουν με σαφήνεια και τεκμηριωμένα επιχειρήματα τις θέσεις μας. Να προάγουν το διάλογο, αλλά και να απαντούν πειστικά στις αντίθετες αιτιάσεις. Κυρίως, όμως -και θα επιμείνω σε αυτό- πρέπει να αποπνέουν πολιτικό ήθος” ανέφερε.

“Όμως ας μην έχουμε αυταπάτες: Η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν έχει κριθεί. Είναι μια μάχη διαρκής. Μια μάχη που θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της δικής μας κυβερνητικής θητείας. Το δηλητήριο του λαϊκισμού έχει ποτίσει οριζόντια την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Με όπλο την αλήθεια,οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε σε όλα τα μέτωπα. Στη Βουλή, αποκαλύπτοντας την ανεπάρκεια των επιχειρημάτων των εκπροσώπων του. Στην κοινωνία, αναδεικνύοντας το ψέμα των συνθημάτων του. Αλλά ακόμη και δίπλα μας, με τη δική μας την προσωπική-πολιτική συμπεριφορά. Πότε αρνούμενοι το «ρουσφέτι» κάποιου ψηφοφόρου και πότε αποφεύγοντας -εμείς οι ίδιοι- τον πειρασμό των εύκολων υποσχέσεων και των φθηνών ρητορισμών” τόνισε.

“Το βήμα αυτό, όμως, το βήμα του Κοινοβουλίου, είναι ένα βαρύ βήμα. Με το οποίο όλοι σας θα αποκτήσετε σταδιακά εξοικείωση. Είναι ένα βήμα, όμως, το οποίο επιβραβεύει πάνω απ’ όλα την ποιότητα, την καλή προετοιμασία, τους χαμηλούς τόνους και το συγκροτημένο πολιτικό ήθος. Μας περιμένει, λοιπόν, όλους μας πολλή δουλειά σε μία δύσκολη, αλλά γεμάτη από ευκαιρίες τετραετία” πρόσθεσε.

“Θέλω να προτείνω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να εκλέξουμε ως Γραμματέα έναν καλό συνάδελφο, τον οποίο γνωρίζω από τα πρώτα μου βήματα στο Κοινοβούλιο -διότι μαζί μπήκαμε στη Βουλή- ο οποίος είναι νέος, δυναμικός, αλλά ταυτόχρονα και επαρκώς έμπειρος. Προτείνω για Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Σταύρο Καλαφάτη” κατέληξε.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ