Κεραμέως: Με τηλεφώνημα πολίτη θα μπαίνει η Αστυνομία στο πανεπιστήμιο- ΒΙΝΤΕΟ

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι η αλλαγή στην ώρα προσέλευσης των μαθητών δεν αποτελεί προτεραιότητα και επανάλαβε ότι το χτύπημα του κουδουνιού θα παραμείνει στις 8:15, αφού «η εξαγγελία του πρώην υπουργού δεν έχει υλοποιηθεί».

Αναφορικά με το θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, σημείωσε ότι «αν δεν προχωρούσαμε θα είχαμε την κοινωνία απέναντί μας, γιατί η μεγάλη πλειονότητα συμφωνεί με την κατάργηση του ασύλου». Η υπουργός έκανε λόγο για «άσυλο εγκληματιών», περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο των πανεπιστημίων.

«Δεν θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια», τόνισε η κ. Κεραμέως, για να συμπληρώσει πως «έχουμε εξαιρετικά ιδρύματα, εξαιρετικούς φοιτητές, εξαιρετικούς καθηγητές και προσωπικό, δεν έχουμε το ακαδημαϊκό υγιές περιβάλλον, που να τους επιτρέπει να κάνουν τη δουλειά τους».

Σχετικά με το πώς θα λειτουργεί η μη ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου είπε πως «θα ισχύει ό,τι και σε κάθε δημόσιο χώρο» της χώρα. Για παράδειγμα, «αν βλέπει ένας φοιτητής να χτυπούν άλλον φοιτητή, καλεί την Αστυνομία», δε θα χρειάζεται δηλαδή η έγκριση του Πρύτανη και το Συμβουλίου για να κληθεί και να παρέμβει η Αστυνομία. Ερωτηθείσα σχετικά με το αν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου του χρόνου θα δώσουν Λατινικά ή Κοινωνιολογία, απάντησε πως θα δώσουν Κοινωνιολογία, ενώ όσο αφορά στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, επανέλαβε ότι θα παραμείνει «στον ίδιο άξονα, αλλά θα υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις», αναφέροντας την ύλη ως παράδειγμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ