Αυτές είναι οι ενέργειες του υπουργείου Τουρισμού μετά τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού, μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την Χαλκιδική με θύματα και τουρίστες.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που ανάρτησε το υπουργείο στο δικτυακό του τόπο, όπου ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας, εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τα θύματα, και την συμπαράσταση τους σε όσους επλήγησαν από τις καταστροφές, δόθηκε εντολή στον ΕΟΤ να κινητοποιηθούν άμεσα τα γραφεία εξωτερικού, ενημερώνοντας και καθησυχάζοντας τους τουρίστες πώς δεν υπάρχει πλέον λόγος διακοπής ή αναβολής των διακοπών τους.

Ήδη, με σχετική κατεύθυνση, της ηγεσίας του υπουργείου, οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και την Αν. Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησαν επιτόπιους ελέγχους καταγραφής των ζημιών ώστε να συμβάλλουν στην ταχύτερη αποκατάστασή τους.

Μάλιστα ο κ. Θεοχάρης ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο ο οποίος και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που υπάρχει και τις ζημίες που καταγράφονται, επιβεβαιώνοντας πώς δεν υπάρχουν ζημιές σε κτιριακές υποδομές διανυκτέρευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει κινητοποίηση των αρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.

Ο κ. Θεοχάρης, επίσης, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις πρεσβείες των χωρών από τις οποίες προέρχονται τα θύματα και δίδονται οι διαβεβαιώσεις πως η Πολιτεία στέκεται αρωγός σε όσους δοκιμάστηκαν από την ακραία θεομηνία που έπληξε την Χαλκιδική.Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ