Μητσοτάκης στο BBC: Ζήτησα από πολλές γυναίκες να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, αλλά είναι πιο διστακτικές από τους άνδρες – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο BBC και μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον μικρό αριθμό γυναικών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «ζήτησα από πολλές γυναίκες να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, αλλά είναι πολύ πιο διστακτικές από τους άνδρες να μπουν στην κυβέρνηση. Δεν είμαι χαρούμενος ως προς αυτό, το αναγνώρισα δημόσια αυτό».Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι «Το 40% του συνόλου των υποψηφίων μας στις εκλογές ήταν γυναίκες, κάτι που ήταν μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Αλλά εάν κοιτάξετε τη σύνθεση του κοινοβουλίου, δεν έχουμε 40% γυναίκες βουλευτές…»«Οι γυναίκες που έχουμε είναι εξαιρετικά ικανές, είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν μια φανταστική δουλειά και είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσουν άλλες γυναίκες να ενταχθούν στο υπουργικό συμβούλιο όταν έχουμε τον πρώτο ανασχηματισμό μας», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ