Μαραθώνια η συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – Τι ζήτησε ο Τσίπρας από τα στελέχη – Πότε θα γίνει το συνέδριο

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη μετά τις εθνικές εκλογές.

Κατά τη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες, έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Σάββατο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ενώ το συνέδριο έχει προγραμματισθεί για τα τέλη του 2019.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την αναγκαιότητα να δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του κόμματος, ώστε να αντιστοιχιστεί με την ευρεία εκλογική βάση του. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, μία πλατιά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης, με έμφαση και στη νέα γενιά που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, με ποσοστό 38% στις ηλικίες ως 24 ετών.

Βασικός στόχος, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, είναι μέχρι το Συνέδριο τα οργανωμένα μέλη του κόμματος να φθάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του 31,53% αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, και διασφαλίζει μία ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ υπογράμμισε πως η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μία στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πρέπει να επικυρωθεί το προσεχές διάστημα και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μην επαναπαυθούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ