Ποιος είναι ο υφυπουργός αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα

Υφυπουργός αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ο Γεώργιος Ζαββός. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Με θητεία 30 χρόνων στις Βρυξέλλες ως Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και Πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διακρίνεται για την άριστη γνώση του στα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Bruges.

Υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών και επισκέπτης καθηγητής στο Queen Mary. Το 1990 εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Στη διάρκεια της θητείας του, ήταν εισηγητής για την Οδηγία για την επάρκεια ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών και των επιχειρήσεων επενδύσεων, καθώς και για τον Δημοσιονομικό Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Κατά το διάστημα 1991-1993 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος και του Χρηματιστηρίου.

Υπήρξε ο πρώτος Πρεσβευτής και Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σλοβακία, ενώ αργότερα κατείχε τη θέση του Συμβούλου στη Γεν. Διεύθυνση Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διεύρυνση και το Σύμφωνο Σταθερότητας για τα Δυτικά Βαλκάνια. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι Νομικός Σύμβουλος στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά που αφορούν στην ευρωπαϊκή τραπεζική πολιτική και την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, ενώ έχει εκδώσει και 2 βιβλία. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Έχει τιμηθεί με τον Διπλό Σταυρό της Δημοκρατίας της Σλοβακίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ