Τσίπρας: Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει ή δεν άκουσε – Υπάρχει συμφωνία για αλλαγή στους όρους της επένδυσης στο Ελληνικό – ΒΙΝΤΕΟ

Αισιόδοξος ότι “το παιχνίδι γυρίζει”, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη πριν τις εκλογές, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία τελείως διαφορετική αναμέτρηση σε σχέση με τις ευρωεκλογές και “όσοι έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα θα βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις”. Όπως είπε, το διακύβευμα είναι ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο σχέδιο για τα τέσσερα επόμενα χρόνια και πλέον ο ελληνικός λαός έχει την εμπειρία να κρίνει.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός υπογράμμισε πως “σε αυτές τις εκλογές κρίνονται οι ζωές και το μέλλον μας” και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι “τα έχουν πει όλα, τα έχουν διαψεύσει όλα, θα τα επαναφέρουν όλα” και ότι κανείς πλέον δεν θα μπορεί να πει “ότι δεν ξέρει ή δεν άκουσε”. Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολίασε ότι έχει γεννηθεί στις θέσεις εξουσίας και επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτές, ενώ τον κατηγόρησε ότι “κρύφτηκε από τα debate” γιατί “έχει προγραμματικούς σκελετούς στα συρτάρια του”.

Για το πρόγραμμα της ΝΔ

Ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του κατά της ΝΔ λέγοντας πως μέχρι τώρα μας έλεγε ότι θέλει να βγει να μειώσει τους φόρους με άμεσα φοροελαφρύνσεις και τώρα λέει πρώτα ανάπτυξη 4% και μετά φοροελαφρύνσεις, σχολιάζοντας πως πρόκειται για “μία δομική αλλαγή στις υποσχέσεις της ΝΔ” και κάνοντας λόγο για “τσουνάμι απορρυθμίσεων”.

Σχετικά με το σχέδιο της ΝΔ για το ασφαλιστικό και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, υποστήριξε ότι θα δημιουργηθεί μαύρη τρύπα που τελικά θα οδηγήσει σε μείωση των συντάξεων για να προσθέσει πως αυτό ήταν το σχέδιο του ΔΝΤ που απέτρεψε η κυβέρνηση. Όπως είπε, ο ασφαλισμένος που θα δώσει τα χρήματά του σε μία ιδιωτική ασφαλιστική θα πρέπει να ξέρει ότι θα βρίσκεται σε τεράστια επισφάλεια και θύμισε το προηγούμενο της Ασπίς Πρόνοια.

“Υπάρχουν μεγάλα deals με ιδιώτες και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να διαχειριστούν τα δισεκατομμύρια των ασφαλισμένων και να τα τζογάρουν στο Χρηματιστήριο και τα δομημένα ομόλογα” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβήθηκε την προγραμματική αντιπαράθεση γιατί “θα ξεγυμνώνονταν ένα πρόγραμμα βαθιά αντιλαϊκό”.

Σχολιάζοντας την προ ημερών δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου περί πιστοληπτικής γραμμής, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως “δεν είμαστε σαν τον Σκρουτζ Μακ Ντακ να θέλουμε να μαζέψουμε χρήματα”, αλλά θέλαμε, όπως τόνισε, να διώξουμε το ΔΝΤ, να μην υπάρχει τρόικα από πάνω μας και να μας δανείζουν χαμηλά οι αγορές, ενώ ευχήθηκε “καλή επιτυχία” στον υποψήφιο της ΝΔ.

Αναφερόμενος, δε, στην επένδυση του Ελληνικού, ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι “υπάρχει προσυμφωνία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της εταιρείας που θέλει να εκμεταλλευτεί το Ελληνικό για να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης”.

Για το Μακεδονικό

Επίθεση εξαπέλυσε στη ΝΔ και για το Μακεδονικό, κάνοντας λόγο για “εθνική απάτη”: “Όπως αποκάλυψαν οι επιστολές Καραμανλή προς διεθνείς ηγέτες, είχε δεχθεί το όνομα Μακεδονία-Σκόπια, δίχως συνταγματική αναθεώρηση και αυτό είχε δημιουργήσει προηγούμενο στις διαπραγματεύσεις που το βρήκα μπροστά μου όταν μιλούσα με τον Ζόραν Ζάεφ. Πρόκειται για αθλιότητα και υποκρισία του κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει να μιλάει για συναλλαγή ενώ θα έπρεπε να ζητήσει μία συγγνώμη”.

Μιλώντας, τέλος, για την επέτειο του δημοψηφίσματος ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η νέα γενιά μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι και να στείλει μήνυμα ανατροπής ψηφίζοντας στις 7 Ιουλίου για την ζωή της και το μέλλον της, όπως έκανε και το 2015 “που έστειλε μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ