Debate Μπαλτά- Ακριτίδη στον Realfm 97,8

Σε αντιπαράθεση για τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ήρθαν στον αέρα του Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’Περιφέρεια της Δυτικής Αττικής, Αριστείδης Μπαλτάς και ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στο νομό Κοζάνης, Χρόνης Ακριτίδης.

«Πρόκειται για ουσιαστική έλλειψη κουβέντας προγραμματικής. Σε όλα τα επίπεδα προσπαθούμε να ρωτήσουμε τη ΝΔ τι πρεσβεύει. Η ΝΔ είναι σαν να κάθεται στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και να μην την ενδιαφέρει να κουνήσει οτιδήποτε προκειμένου να μείνει στην επιφάνεια. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα αυτών των εκλογών. Δεν είναι προγραμματική αντιπαράθεση αυτή και με αυτήν την έννοια και αν το κλίμα δεν μπει σε πραγματική συζήτηση μένει ένα κλίμα έωλο και γι’ αυτό κρατάμε ανοικτό το ενδεχόμενο να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές».

Από την πλευρά του, ο κ. Ακριτίδης υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει αιχμηρές δηλώσεις, είπε ότι δεν έχει χαϊδέψει αυτά , είπε ότι θα βοηθήσει να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα, μίλησε για τη μεσαία τάξη που ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε μετά τις ευρωεκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε αναλυτικότατα το πρόγραμμά του. Η ΝΔ ξέρει πάρα πολύ καλά τι θέλει να κάνει. Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη, προβάλλει τις προγραμματικές δηλώσεις και τι θα κάνει την επόμενη μέρα των εκλογών. Η μείωση ΦΠΑ, η κατάργηση του ασύλου είναι κρυφά; »

Επίσης, ο κ. Μπαλτάς ζήτησε απαντήσεις από τη ΝΔ «αν θα πουλήσει τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, τον ΑΔΜΗΕ , θα καταργήσει τα κοινωνικά επιδόματα, αν θα κρατήσει το 1:5 ή θα πάει 1:1. Είναι πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που απαντούν συγκεκριμένες απαντήσεις».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι κάθετος, είπε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί κανένα επίδομα. Μιλούσαμε για τη μικρή ΔΕΗ και το πωλητήριο το έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα και την αλήθεια όπως πρέπει», ανταπάντησε ο κ. Ακριτίδης.

Ερωτηθείς ο κ. Μπαλτάς αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις 500.000 προσλήψεις απάντησε: «Είναι απολύτως κοστολογημένο και συναρτημένο με τις 400.000 θέσεις εργασίας που καταφέραμε σε συνθήκες μνημονίου να υλοποιήσουμε. Επειδή είχαμε την τύχη ή την ατυχία να έχουμε επιτροπεία, όλα τα μέτρα που παίρνουμε είναι κοστολογημένα».

«Η επιχειρηματικότητα πρέπει να μην βάλλεται και να βοηθιέται αλλά ο κακός επιχειρηματίας θα πρέπει να πληρώνει. Αυτό σώζει και τους εργαζομένους και την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Ακριτίδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ