Κωνσταντοπούλου: Υπάρχουν τα νομικά και πολιτικά εργαλεία για να υπερασπιστούμε τη χώρα

Κάλεσμα στους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν “τη μοναδική δύναμη που είναι βγαλμένη μέσα από την κοινωνία για να υπερασπιστεί την πατρίδα”, απηύθυνε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, σημειώνοντας πως υπάρχουν τα νομικά και πολιτικά εργαλεία “για να υπερασπιστούμε τη χώρα”.

“Στις κάλπες της 7ης Ιουλίου ο ελληνικός λαός έχει την επιλογή να παλέψει για την αξιοπρέπειά του. Τον καλούμε να εμπιστευτεί την Πλεύση Ελευθερίας και να τη στηρίξει με την ψήφο του ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουμε. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην Πλεύση Ελευθερίας την ερχόμενη Κυριακή θα είναι η αρχή μιας συλλογικής μάχης για να έχουν οι νέοι προοπτική στο μέλλον και οι μεγάλοι μια ζωή με αξιοπρέπεια. Πάμε, λοιπόν, τη Δευτέρα, με Ζωή στη Βουλή”, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη διαγραφή του χρέους, στη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και στην ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας πως “ένα ολόκληρο σύστημα που λυσσομανάει για να πείσει τους πολίτες ότι δεν μπορούν να παλέψουν, ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να συμβιβαστούν”.

“Το δικό μας ‘όχι’ έχει νομική και πολιτική εγκυρότητα”

Όπως είπε, “εμείς απαντάμε σε όλα αυτά με ντοκουμέντα και λέμε ότι το δικό μας ‘όχι’ έχει νομική και πολιτική εγκυρότητα. Ότι τα μνημόνια ανατρέπονται, το δημόσιο χρέος διαγράφεται και η Συμφωνία των Πρεσπών ακυρώνεται” είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: “Είναι αυτονόητο όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα σου να αντιδράς και να διεκδικείς. Αυτό πρέπει να κάνουμε στη χώρα μας. Αμύνεσαι όταν προσπαθούν να αφαιρέσουν τη ζωή σου, αντιστέκεσαι με κάθε μέσο όταν καταλύεται η Δημοκρατία”.

Εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι “αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας είναι κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου” και την πίστη της πως “μπορούμε να τα σταματήσουμε, να τα ακυρώσουμε με πράξεις. Και εμείς ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε με τι νομικές ενέργειες μπορούμε να τα αποτρέψουμε”.

Αναφέρθηκε στο επίσημο πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος, που έγινε με δική της πρωτοβουλία όταν ήταν πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, λέγοντας πως “αυτό το πόρισμα είναι πλέον ένα κεκτημένο του λαού μας”.

“Υπάρχουν στοιχεία για το έγκλημα που έκανε η Λαγκάρντ σε βάρος της χώρας μας”

Σχολίασε, επίσης, τον διορισμό της Κριστίν Λαγκάρντ, ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λέγοντας ότι “στο πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας υπάρχουν τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα για το έγκλημα που έκανε η ίδια σε βάρος της χώρας μας και αποκαλύπτουν ότι έδρασε για να επωφεληθούν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες”.

Συνεχίζοντας, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε: “Εμείς λέμε ‘όχι’, δεν θα συμβιβαστούμε με αυτό το έγκλημα που έγινε σε βάρος της χώρας μας. Κάποιοι λένε ότι πρέπει να αποδεχθούμε τη μοίρα μας. Εμείς τους λέμε ‘όχι’. Πρέπει να παλέψουμε, να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε”. Όπως υπογράμμισε, “θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να παλέψουμε, να αντισταθούμε, ώστε να ανακτήσουμε την κυριαρχία της χώρας, τη Δημοκρατία, τη ζωή μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από τη διεκδίκησή τους μέχρι τέλους όσο και επίπονη να είναι η μάχη. Θα υπερασπιστούμε τα θεμελιώδη, ιερά και αδιαπραγμάτευτα του λαού και της πατρίδας μας. Γι’ αυτό, καλούμε τους έλληνες πολίτες να στηρίξουν τη μοναδική δύναμη που είναι βγαλμένη μέσα από την κοινωνία για να υπερασπιστεί την πατρίδα. Να στηρίξουν με την ψήφο τους την Κυριακή την Πλεύση Ελευθερίας, να της δώσουν την ευκαιρία και τη δύναμη να αποδείξει ότι αυτή η μάχη θα κερδηθεί και θα αποτελέσει περίτρανη νίκη αυτού του λαού που ενέπνευσε διαχρονικά τους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία. Η Βουλή μπορεί να κάνει πράξεις αυτά για τα οποία δεσμευόμαστε, αν είναι μια Βουλή με την Πλεύση Ελευθερίας μέσα, αν είναι μια Βουλή με Ζωή”, κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Κινήματος Δεν Πληρώνω και υποψήφιος με την Πλεύση Ελευθερίας στη Β΄ Αθηνών, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, είπε πως “η ψήφος στην Πλεύση Ελευθερίας θα είναι μόνο η αρχή για τα επόμενα που θα έρθουν. Στις 7 Ιουλίου το διακύβευμα θα είναι αν θέλουμε τη φωνή αυτών που υψώνουν τη γροθιά τους, που αντιστέκονται, αντιδρούν και μπορούν να ανοίξουν στη Βουλή μια ρωγμή για να μπει φως”.

“Αυτό που διακυβεύεται την ερχόμενη Κυριακή στις εθνικές εκλογές, είναι αν ο λαός θέλει μια ομάδα αντίστασης στη Βουλή για να διεκδικήσει τα δίκαια του, και δεν θα επιτρέψει την ολοκλήρωση ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου σχεδίου όλων αυτών που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Γιατί, αν συμβεί αυτό, θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα στη χώρα και στο λαό μας”, σχολίασε ο υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, Διαμαντής Καραναστάσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ