Γεννηματά για συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ: Ξαφνιάζει το πόσο αμετανόητος και κυνικός είναι

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ, ασκεί η Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντάς τον “αμετανόητο” και “κυνικό”.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, σχολίασε ότι “δεν πήραμε μία καινούργια γεύση. Δεν μας ξαφνιάζει πια ούτε η αλαζονεία του, ούτε η λογική ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, ούτε η προσπάθεια να εξαπατήσει τους πολίτες. Ξαφνιάζει το πόσο αμετανόητος και κυνικός είναι και πώς προσπάθησε να πείσει ότι χθες ξεκινούσε, ότι δεν κυβέρνησε 4,5 χρόνια και πως για ότι δεν πήγε καλά κάποιος άλλος φταίει. Όλα πήγαν καλά και το τρίτο μνημόνιο και η εξοντωτική φορολογία και οι μειώσεις στις συντάξεις και η σκευωρία της Novartis και η έξαρση της εγκληματικότητας και η κατάρρευση των νοσοκομείων”.

Ειδικά αναφερόμενη στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, η κ. Γεννηματά τόνισε πως “ακόμα και σήμερα δεν έχουν ζητήσει μία συγγνώμη. Στο Μάτι υπήρξε ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα, το φωνάζαμε από την πρώτη στιγμή. Ήταν τεράστιο το έλλειμμα συντονισμού. Κανένας δεν ανέλαβε ευθύνη. Έβγαιναν και έλεγαν πόσο καλά τα έκαναν και ακόμα και σήμερα δεν έχουν ζητήσει ούτε μία συγγνώμη”.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο Αλέξης Τσίπρας “δεν έχει πάρει απλά διαζύγιο από την αλήθεια. Έχει πάρει διαζύγιο από την προοδευτική πολιτική και τον προοδευτικό χώρο. Δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές της κεντροαριστεράς. Το όνομα της αριστεράς το κατέστρεψε με την συνύπαρξή του στην κυβέρνηση με την Καραμανλική συνιστώσα και τον Καμμένο. Τον ξεμπροστιάσαμε και δεν διστάζει να πουλήσει την Καραμανλική συνιστώσα. Δεν την χρειάζεται στην αντιπολίτευση. Κατάλαβε ότι αποκαλύψαμε την αλήθεια, ότι φάνηκε τι κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Λέει νέα ψέματα, βγάζει σποτ, αλλά φαίνεται ότι δεν αντέχει ούτε το πρόσωπό του τα ψέματα που λέει”.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό και για την “ανοχή που έδειξε κατά το διάστημα που κυβέρνησε απέναντι στο Ρουβίκωνα” για να συμπληρώσει ότι “με το Ρουβίκωνα παρά πόδα θα βρίσκεται για να δημιουργεί προβλήματα στον τόπο”.

Για τον Κώστα Καραμανλή

Έστρεψε τα πυρά της και κατά του Κώστα Καραμανλή αναφέροντας ότι “όταν εφαρμόστηκαν τότε οι περικοπές υπήρχε τεράστιο έλλειμμα που παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή. Έπρεπε να γίνει δημοσιονομική προσαρμογή και δεν δόθηκε χρόνος να γίνει ομαλά. Χρεοκόπησε τη χώρα ο κ. Καραμανλής. Χρεοκόπησε την αριστερά ο κ. Τσίπρας. Εκτόξευσαν και οι δύο το χρέος. Πώς θα μιλήσει στην καρδιά των προοδευτικών πολιτικών ο κ. Τσίπρας, οι οποίοι ξέρουν πότε έζησαν καλύτερα”, αλλά και κατά του προέδρου της ΝΔ, αναφέροντας πως “και έρχεται ο Μητσοτάκης να λέει ότι τα παιδιά από το Περιστέρι μέχρι ψυκτικοί μπορούν να γίνουν. Έτσι φεύγουν τα παιδιά από την Ελλάδα”.

Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να φέρει την σταθερότητα

Επανέλαβε ότι το δίλημμα των εκλογών δεν είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας και Μητσοτάκης ή χάος, γιατί, όπως είπε, “έχουμε το Μητσοτάκη να εκβιάζει το λαό. Να λέει ότι ή θα είναι αυτοδύναμος ή θα πάμε σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις”, ενώ εκτίμησε ότι την επομένη των εκλογών ο κ. Τσίπρας θα αμφισβητηθεί, “διότι μακριά από την εξουσία θα καταρρεύσει. Δεν έχει κόμμα, δεν έχει αναφορές στην αυτοδιοίκηση, στους ανθρώπους της εργασίας. Ψάχνει να βρει ένα νέο πρόσωπο, να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό, αλλά δεν έχει αφήγημα, δεν πείθει πια”.

Αναφερόμενη στον εκλογικό νόμο και την αυτοδυναμία, τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι “η πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει την σταθερότητα. Αν στην επόμενη βουλή δεν υπάρξει πλειοψηφία 200 βουλευτών δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη αξία έχει να είναι ενισχυμένο το Κίνημα αλλαγής. Όπως και στην συνταγματική αναθεώρηση χρειάζονται 180 βουλευτές. Δεν αρκεί λοιπόν να είναι αυτοδύναμο το πρώτο κόμμα. Χρειάζονται σοβαρές μεγάλες πλειοψηφίες για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε και τις δεσμεύσεις Τσίπρα που είναι θηλιά στο λαιμό των νοικοκυριών. Είναι πολύ απλό το μήνυμά μας και ξεκάθαρο. Αν δεν υπάρξουν οι 200 οι επόμενες εκλογές θα είναι με απλή αναλογική. Φανταστείτε τι κατακερματισμός δυνάμεων θα υπάρξει”.

Για τον νέο Ποινικό Κώδικα

Κληθείσα να σχολιάσει τον νέο Πονικό Κώδικα, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως “ήταν μεγάλο λάθος ότι ήρθαν την τελευταία στιγμή. Πολλές φορές είχαμε πει να φέρουν προς ψήφιση αυτές τις επεξεργασίες για να έχουμε το χρόνο να τις συζητήσουμε” και σχολίασε ότι “με το νέο Ποινικό Κώδικά χτίζεται δικαίωμα στους τρομοκράτες για την αποφυλάκιση. Κάτι που εμείς τα προηγούμενα χρόνια είχαμε εξαιρέσει”.

Για τη Σύνοδο Κορυφής

Αναφερόμενη, τέλος, στη Σύνοδο Κορυφής, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως είπε “επέλεξε να φύγει, να πάρει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να πάει σε κομματική εκδήλωση”. Για τις επιλογές των προσώπων στις κορυφαίες θέσεις των ευρωπαϊκών θεσμών, είπε πως “η Ευρώπη προχωρά μέσα από συμβιβασμούς. Την ώρα που έπρεπε να κάνει βήμα προς τη δημοκρατική λειτουργία, έκανε βήμα πίσω. Αγνοήθηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και οι αποφάσεις πάρθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες μακριά από τη βούληση των εκλογέων. Το μόνο θετικό που βρίσκω είναι ότι υπάρχουν δύο γυναίκες σε κρίσιμες θέσεις, αλλά είναι πρόσωπα βαθιά συντηρητικά που υποδηλώνουν ότι θα συνεχίσει η Ευρώπη την συντηρητική της πορεία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ