Μητσοτάκης: Είμαι έτοιμος για ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός

Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο για να δοθεί ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη είναι μια σταθερή κυβέρνηση, μια ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκηςστο Reuters κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.

O Μητσοτάκης, αναφέρει το Reuters, θέλει να δώσει νέα ζωή στην οικονομία και να αποβάλει την εικόνα της χώρας ως του προβληματικού παιδιού της Ευρώπης μετά από τρία προγράμματα διάσωσης.

Ο αρχηγός της ΝΔ δήλωσε ότι είναι έτοιμος για ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός στις εκλογές της Κυριακής.

Αν είμαστε σε θέση να επιτύχουμε τον στόχο της αυτοδυναμίας, είπε, προσθέτοντας ότι είναι πολύ αισιόδοξος για αυτό, “πιστεύω ότι θα στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα ότι έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογικούς σταθμούς, ώστε να εφαρμόσουμε απρόσκοπτα το πρόγραμμά μας”.

Το δημοσίευμα του Reuters σημειώνει ότι αν και ο επικεφαλής της ΝΔ ζητεί από τους ψηφοφόρους να του δώσουν ισχυρή εντολή αυτοδύναμης διακυβέρνησης, έχει επίσης πει στο παρελθόν ότι είναι ανοικτός σε συμμαχίες.

Σημειώνει, επίσης, ότι ο Μητσοτάκης, που είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ, εγκατέλειψε μια σταδιοδρομία στον τραπεζικό τομέα για την πολιτική και σχεδιάζει μία ολοκληρωτική ανατροπή στην ελληνική οικονομία, προκειμένου, όπως αναφέρει ο ίδιος, να τη βάλει “σε μια διαφορετική τροχιά ανάπτυξης”, με όχημα τις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις.

“Θέλει να ξεμπλοκάρει τις ιδιωτικοποιήσεις, να περιορίσει αυτό που ονομάζει άσκοπα μεγάλο “αποτύπωμα” του κράτους στην οικονομία και να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα δανείζεται με κόστος ανάλογο εκείνων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών”, υπογραμμίζει το Reuters. Σχεδιάζει επίσης να κάνει “μια ειλικρινή συζήτηση” με τους Ευρωπαίους δανειστές για να μειώσει τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για την περίοδο 2020-2022, κίνηση που θα επιτρέψει μείωση της φορολογίας.

“Θέλω μια χώρα που πρώτα απ ‘όλα θα είναι πολύ αισιόδοξη για το λαμπρό της μέλλον”, δήλωσε ο Μητσοτάκης. “Έχω θέση τον πήχη των φιλοδοξιών μου πολύ ψηλά … είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός”, πρόσθεσε.

“Έχω μιλήσει με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους για να ακούσω τη θλίψη και τις αγωνίες τους”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ. “Γνωρίζω όμως και τα όνειρά τους, τις προσδοκίες του ελληνικού λαού”, συμπληρώνει. “Και είχαμε επίσης τον χρόνο να αλλάξουμε το κόμμα μας”, καταλήγει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ