Debate Σπανάκη- Βλάχου στον Realfm 97,8

«Είμαστε πολύ ξεκάθαροι για το ασφαλιστικό, έχουμε μία ξεκάθαρη πολιτική. Εμείς, θέλουμε να έχουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και θα το έχουμε. Θέλουμε να εκτελέσουμε την πολιτική μας για τους τρεις πυλώνες του ασφαλιστικού και θα το πράξουμε. Αυτά που έχουμε πει μπορούν να εφαρμοστούν, τα έχουμε πει και με αριθμούς. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και τα επαγγελματικά ταμεία. Θέλουμε να πάμε σε μία πολιτική μείωσης των εισφορών ώστε να μπορέσουν εργαζόμενοι και εργοδότες να βαδίσουν την επόμενη μέρα για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο», δήλωσε o υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα Βασίλης Σπανάκης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στον Βόρειο Τομέα, Πάνος Βλάχος ανταπάντησε ότι «για να μπορέσεις να φτιάξεις ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, χρειάζεται να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας, να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, να φτιάξουμε μία κατώτατη εθνική σύνταξη αξιοπρέπειας και ο δεύτερος πυλώνας να λειτουργήσει ανταποδοτικά με υγιή και εύρωστα ταμεία, επαγγελματικά ταμεία που δεν θα εντάσσονται όλα στον ΕΦΚΑ. Ας φτιάξουμε το εθνικό μας σύστημα, ας βρούμε έναν τρόπο η μία γενιά να μη λειτουργεί σε βάρος της άλλης και η συζήτηση για την ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να έρθει αργότερα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ- ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βλάχος απάντησε ότι «είναι μία συζήτηση που καλλιεργείται και συντηρείται από διάφορα πολιτικά κέντρα εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά κανένα κόμμα δεν κατεβαίνει στις εκλογές για να πει ότι θα γίνει συμπλήρωμα του ενός ή του άλλου. Αν η ΝΔ θέλει συγκυβέρνηση, να κάνει την αυτοκριτική της, να μην ενδυναμώνει και ενθαρρύνει τον κ. Καραμανλή να επανέρχεται επαναβαπτισμένος και να μιλάει για το μέλλον της χώρας χωρίς να έχει κάνει την αυτοκριτική του για τα πέντε καταστροφικά χρόνια της διακυβέρνησής του, ας μην απειλούν τον ελληνικό λαό με εκλογές. Τα σενάρια για την συγκυβέρνηση διακινούνται από τους κύκλους της δεξιάς για να αλιεύσουν ψήφους από την κεντροαριστερά. Θα στηρίξουμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τη συνταγματική αναθεώρηση, την εθνική προσπάθεια για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά δεν μας ενδιαφέρει να βάλουμε υπουργικά κουστούμια».

Από την πλευρά του ο κ. Σπανάκης υποστήριξε ότι «έχουμε σκοπό να ενώσουμε όλους τους Έλληνες και να πάρουμε μία ισχυρή λαϊκή εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και θέλουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ