Μάρδας στον RealFm 97,8: Ο Βαρουφάκης έπρεπε να τελειώσει τη διαπραγμάτευση ως τις 30 Απριλίου – Ήξερε ότι είχαμε πρόβλημα με τους πόρους

Για την περίοδο που στο υπουργείο Οικονομικών ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης και τη διαπραγμάτευση που έγινε με τους εταίρους μίλησε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και της Στεφανίας Κασίμη.

“Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ένας μαχητής εκείνη την περίοδο. Προσπάθησε να ανατρέψει μια κατάσταση. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κυβερνητική πολιτική για αλλαγή στρατηγικής ήταν σωστή. Όσοι το αμφισβητούν αυτό, να προστρέξουν στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου του 2017 με νούμερο 17 και να δουν την κριτική που ασκεί εις βάρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έλεγε ότι τα δύο προηγούμενα μνημόνια ήταν ακατάλληλα για τη χώρα. Άρα αυτό από μόνο του σημαίνει ότι χρειάζεται μια αλλαγή στρατηγικής, ένα άλλο μήνυμα. Άρα η κυβερνητική πολιτική που ακολούθησε ο Γιάνης ήταν μια σωστή επιλογή” τόνισε ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε τα εξής:

“Είχαμε έναν άνθρωπο που παιδεύτηκε, αγωνίστηκε, ακολούθησε μια αλλαγή που έπρεπε να γίνει αλλά το μεγάλο θέμα είναι η στρατηγική του πολέμου που ακολουθήθηκε. Την ουσιαστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης την έχει αυτός που την αναλαμβάνει. Έπρεπε κατά την άποψη του Ταμείου του Κράτους, να αναπτύξει τέτοιες τεχνικές ώστε στις 30 Απριλίου όπου εκεί θεωρούσαμε ότι οι πόροι του κράτους αντιμετώπιζαν ιδιαίτερο πρόβλημα και έγκαιρα είχαμε ειδοποιήσει τον Γιάνη, έπρεπε ως τότε να έφτανε σε ένα τέλος αυτή η διαπραγμάτευση. Του είχαμε πει χαρακτηριστικά ότι μετά τις 30 Απριλίου έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα. Άσχετα αν τα καταφέραμε και πληρώναμε τις υποχρεώσεις μας στους έξω με ό,τι μέσα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε. Οι Θεσμοί ήξεραν αυτή μας την αδυναμία και προσπάθησαν να μας εγκλωβίσουν. Υπήρχε τακτική ενημέρωση του Γιάνη για το πώς πάει το Ταμείο. Εκεί υπήρχαν δύο λύσεις: ή το παιδεύεις αλλά κάνεις μια τακτική υποχώρησης με όρους ή δεν ξέρεις που θα φτάσεις και το συνεχίζεις.΄Έπρεπε να γίνει μια τακτική υποχώρησης στο τέλος Απριλίου”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ