Υπουργείο Παιδείας: Αφωνία ΟΛΜΕ- ΔΟΕ στις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

Την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και του πρώην υπουργού Γιώργου Βλάχου για τους διορισμούς στην εκπαίδευση καλώντας τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των δασκάλων και καθηγητών να πάρουν θέση.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Η επόμενη μέρα” με τον Άρη Ραβανό, αναφερόμενος στις προσλήψεις στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, ο κ. Βλάχος υποστήριξε ότι η ΝΔ θα κάνει “στοχευμένες προσλήψεις” ενώ ερωτηθείς για το μέλλον των εν εξελίξει διορισμών 15.000 εκπαιδευτικών, απάντησε: «από τη στιγμή που αυτοί οι αριθμοί δεν έχουν προέλθει από κάποια μελέτη για να δούμε τις συνθήκες, προφανώς είναι στον αέρα, είναι στην προεκλογική εντολή.Από που θα πληρωθούν; Εξαγγέλλει προσλήψεις στη χώρα για τις επόμενες τετραετίες και τις επόμενες κυβερνήσεις. Τις ανάγκες αυτές τις είδαμε μία εβδομάδα πριν τις εκλογές;»

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο Sport24 Radio τόνισε ότι «θα υπάρχει ιστοσελίδα στο Υπουργείο που θα είναι οργανωμένη και στην πρώτη φάση η αξιολόγηση θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους γονείς. Η αξιολόγηση δεν είναι μπαμπούλας». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, τονίζει ότι «εντύπωση προκαλεί η αφωνία των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ σχετικά με τις δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. τόσο για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όσο και για την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών μέσω… διαδικτύου.

Αναφέρει επιπλέον ότι «ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης και ο πρώην Υπουργός Γιώργος Βλάχος, σε συνεντεύξεις τους παραδέχθηκαν ότι ακόμη και οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή -διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη μέσω ΑΣΕΠ- είναι «στον αέρα». Ο κ. Βλάχος δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 για τους διορισμούς: «Από την στιγμή που οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν προέλθει από κάποια μελέτη για να δούμε τις ανάγκες, προφανώς είναι στον αέρα» για να αναρωτηθεί κατόπιν «από πού θα πληρωθούν;» αγνοώντας ότι το σχετικό κονδύλι έχει ήδη ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό».

«Δηλαδή ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο. Το ερώτημα προς την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ είναι απλό: Η σιωπή τους σε αυτές τις εξαγγελίες αποτελεί συμφωνία;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ