Κακλαμάνης στον Realfm 97,8: Η θέση της ΝΔ είναι να παραμείνουν οι 120 δόσεις και να τις επεκτείνουμε και στις επιχειρήσεις

“Θέλω να απευθύνω έκκληση να πάνε να ψηφίσουν όλοι. Ας ψηφίσουν ότι νομίζουν αλλά να πάμε να ψηφίσουμε όλοι”, είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Κάθισα εχθές και διάβασα τα προγράμματα των τριών πρώτων κομμάτων -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ… Όταν πριν από δύο χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης μίλησε για την αναγκαιότητα μείωσης των φόρων ως μοχλό ανάπτυξης και όχι μόνο για να νιώσει ο Έλληνας πολίτης μία ελάφρυνση στην τσέπη του, το τι μας είχαν σύρει τότε, και είδα ότι μέσα και στα τρία προγράμματα έχουν αντιγράψει ακριβώς το πρόγραμμα της ΝΔ” δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε:

“Ο Μητσοτάκης είπε ότι την πολιτική της ΝΔ θα τη δείτε στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στη Βουλή για το 2020. Αυτό το είπε διότι ήδη ο προϋπολογισμός του 2019 βρίσκεται σε διαδρομή εκτέλεσής του και ταυτόχρονα έχουν ήδη προψηφιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέτρα τα οποία για να αλλάξουν πρέπει να μπουν στο νέο προϋπολογισμό. Δηλαδή, ό,τι και να πει αυτός ο άνθρωπος το παίρνουν και προσπαθούν να το αλλάξουν. Δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτα, τα ίδια εξάλλου έλεγαν και ένα μήνα πριν από τις Ευρωεκλογές. Ο ελληνικός λαός ευτυχώς πιστεύω για την Ελλάδα δεν τους πιστεύει και εκτιμώ ότι δεν θα τους πιστέψει στις 7 Ιουλίου”.

Αναφερόμενος στα πλεονάσματα ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: “Το 3,5% είναι δυσβάστακτο. Εμείς κατά τη διάρκεια του έτους αυτού, τους είχαμε καλέσει να πάρει η Βουλή μία απόφαση με 300 – 0, γιατί αυτό το σκορ θα έβγαινε, σε ότι αφορά να πάμε έξω και να διαπραγματευτούμε τη μείωση των πλεονασμάτων. Το αρνήθηκαν. Τώρα που το βάζουν στα προεκλογικά τους προγράμματα και οι δύο, και εκτιμώ και τα υπόλοιπα κόμματα, είναι διατεθειμένοι εάν και εφόσον ο ελληνικός λαός εμπιστευτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ και μάλιστα με μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, να βάλουν την πλάτη που εμείς τους είχαμε προτείνει και να πάμε να το διαπραγματευτούμε;”

“Η θέση της ΝΔ είναι όχι μόνο να παραμείνουν οι 120 δόσεις – τις ψηφίσαμε και εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουμε και να ξεψηφίζουμε- αλλά είπαμε ότι πρέπει να τις επεκτείνουμε και στις επιχειρήσεις… Ο κ. Βρούτσης κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι όραμα της ΝΔ και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να είναι όραμα όλων μας είναι να έρθει κάποια στιγμή να μην χρειάζεται ο Έλληνας μικρομεσαίος επιχειρηματίας ή ο οποιοσδήποτε Έλληνας να καταφεύγει επειδή χρωστάει σε ρύθμιση 120 δόσεων. Δεν είπε ότι θα το καταργήσει. Εξάλλου, να σας πω κάτι, σήμερα εγώ μπορεί να σας πω κάτι το οποίο να μην το έχει πει ποτέ ο Μητσοτάκης, δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η γραμμή της ΝΔ” δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ