Κόντρα Ηλιόπουλου-Ζαχαράκη για το debate – ΒΙΝΤΕΟ

Παρεμβαίνοντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Για την Ελλάδα», με τον Σπύρο Χαριτάτο και καλεσμένη την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη,ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική για το debate, Νάσος Ηλιόπουλος, είπε:

«Από τη μεριά μας κρίνουμε ότι υπάρχει απροθυμία να γίνει το debate. Βλέπουμε πολιτικές δυνάμεις οι όποιες δεν είναι διατεθειμένες να ακυρώσουν μία απλή περιοδεία, για να γίνει ο πολιτικός διάλογος που κρίνουμε απαραίτητος. Κατανοούμε απόλυτα το φόβο της Νέας Δημοκρατίας να γίνει αυτός ο διάλογος, γιατί έχει πολύ συγκεκριμένα πράγματα τα οποία θέλει να αποφύγει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης. Όπως ας πούμε το ότι έχει πει ότι δεν θα κάνει καμία φοροελάφρυνση για το 2019 και οι φοροελαφρύνσεις θα γίνουν μόνο μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, το ότι δεν λένε τίποτα για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το ότι υπάρχουν πολλές τρύπες σε όσα λένε για το ασφαλιστικό σύστημα. Καλούμε έστω και τώρα όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ξαναδούν το σχεδιασμό τους και να κάνουν ένα βήμα πίσω για να γίνει ο τηλεοπτικός διάλογος. Έχουμε δώσει μία σειρά από ημερομηνίες. Στις ημερομηνίες που η Νέα Δημοκρατία έδωσε, εμείς συμφωνούμε, αν θέλει η Νέα Δημοκρατία να έρθει να γίνει διάλογος ανάμεσα στο Σύριζα και τη Νέα Δημοκρατία, όπως είχε γίνει στις προηγούμενες εκλογές».

Απαντώντας η κ. Ζαχαράκη είπε ότι η Νέα Δημοκρατία δέχθηκε από την αρχή να γίνει το debate την πρώτη Ιουλίου, και αντιπρότεινε μάλιστα την 27η και 28η Ιουνίου.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε τότε, ότι η Νέα Δημοκρατία δίνει ημερομηνίες που δεν μπορεί να παραστεί το ΚΙΝΑΛ και το ΚΙΝΑΛ δίνει ημερομηνίες τις οποίες δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία.

Δείτε το διάλογο που είχαν στην ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ