Συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή για το debate – Ποιες οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Σε αναζήτηση για την κοινή ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών βρίσκονται τα κόμματα μετά το κώλυμα του Αλ. Τσίπρα να συμμετέχει στο debate που είχε αρχικά οριστεί για την 1η Ιουλίου εξαιτίας της παρουσίας του στην έκτακτη Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Δημοκρατία”, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η διακομματική επιτροπή μετά το αρχικό ναυάγιο της 1ης Ιουλίου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, σύμφωνα με τις έως τώρα διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων η ΝΔ είχε προτείνει ως ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης τις 2 Ιουλίου ή τις 27 Ιουνίου και ως τρίτη εναλλακτική τις 28 Ιουνίου. Από την Κουμουνδούρου δηλώνουν διαθέσιμοι να συμφωνήσουν είτε για τις 27 είτε για τις 28 Ιουνίου, ωστόσο το ΚΚΕ προτείνει τις 2 Ιουλίου καθώς δεν θέλει να ανατραπεί περαιτέρω το προεκλογικό πρόγραμμα του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, αφήνουν αιχμές κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρούν να φέρουν από το παράθυρο τη διεξαγωγή debate μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαμηνύοντας ότι δεν θα παίξουν την ”κολοκυθιά με τις ημερομηνίες” .

Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια, η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να διεξαχθεί είτε στις 26 είτε στις 27 Ιουνίου.

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ