Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Μητσοτάκη να αποπέμψει την Μοροπούλου

Ασύλληπτη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση-απάντηση της Τώνιας Μοροπούλου στο δημοσίευμα που την φέρει να εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη του νεκρού πατέρα της επί 7 χρόνια και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την αποπέμψει, σήμερα κιόλας, από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

“Η αποκάλυψη ότι η κ. Μοροπούλου εισέπραττε επί 7 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της, αλλά, κυρίως, η δήλωσή της πως δεν έχει κάνει κάποια παράνομη ενέργεια είναι πραγματικά ασύλληπτη. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή του”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει σημειώνοντας πως “και την επόμενη φορά που τα στελέχη του θα είναι έτοιμα για ένα ακόμη μάθημα ηθικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να το σκεφτούν δυο φορές”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, η κ. Μοροπούλου έπαιρνε παράνομα από το 1977, όταν πέθανε ο πατέρας της, τη σύνταξή του ως άγαμη θυγατέρα και τώρα το δημόσιο της ζητά την επιστροφή ποσού 71.051,43 ευρώ.

Η ίδια η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσων της ΝΔ αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook ότι “δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια” σημειώνοντας ότι εισέπραττε τη σύνταξη του πατέρα της βάσει νόμου. Ωστόσο, όπως τονίζει, αν και η νομοθεσία άλλαξε το 2010, “ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό”. “Το έτος 2017 οπότε και το διερεύνησα διαπίστωσα ότι έκτοτε τις συγκεκριμένες συντάξεις δικαιούνται όσες πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία εγώ δεν πληρώ. Παρ’ όλα αυτά αφής ενημερώθηκα για την οφειλή μου ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω” δηλώνει, μεταξύ άλλων, η κ. Μοροπούλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ