O Παναγιώτης Πικραμμένος στον ΑΝΤ1: Να κάνουμε πάλι τον Έλληνα πολίτη να έχει εμπιστοσύνη στην εξουσία – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση η συμμετοχή στον πολιτικό στίβο, ήταν μάλλον μία πρόκληση με τον ίδιο μου τον εαυτό και την οικογένεια μου. Όταν είδα ότι άνθρωποι κύρους και εμβέλειας, με πρώτον τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να με ενθαρρύνουν προς την κατεύθυνση αυτή, πήρα την απόφαση και επειδή θεωρώ ότι εκκρεμούν στο Κοινοβούλιο και θεσμικά θέματα, όπως η Αναθεώρηση του Συντάγματος, πήρα την απόφαση να εμπλακώ», είπε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, που έχει τεθεί επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ανέφερε ως προτεραιότητες του την υπερπήδηση προβλημάτων της καθημερινότητας, όπως η γραφειοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά «πολύ θα με χαροποιούσε, αν θα μπορέσουμε να κάνουμε πάλι τον Έλληνα πολίτη να έχει εμπιστοσύνη στην εξουσία, να μην είναι ο ένας “απέναντι στον άλλον”».

«Άλλο θέμα είναι αν θα αντέξω και άλλο πως θα τα αντιμετωπίσω, χωρίς να σημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στο ίδιο επίπεδο», απάντησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος τον ρώτησε για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως γίνεται από πολιτικούς, αναφέροντας του το όνομα του Παύλου Πολάκη.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις της εκτελεστικής με την δικαστική εξουσία, ο Παναγιώτης Πικραμμένος είπε ότι «δεν υπάρχει μαγικός τρόπος, που θα λύσει όλα τα προβλήματα. Όταν η επιλογή των προσώπων γίνεται αξιοκρατικά και με σθένος, δεν έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα. Όταν οι επιλογές γίνονται με άλλα κριτήρια, υπάρχουν προβλήματα».

Όπως επεσήμανε σκωπτικά, «για ένα μέρος της δικαστικής εξουσίας, η σχέση με την εκτελεστική εξουσία έχει γίνει πολύ θερμή και θα πρέπει να κρατήσουμε αποστάσεις, για να βάλουμε τα πράγματα ξανά εκεί που πρέπει».

Ο κ. Πικραμμένος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία, ώστε η Ελλάδα να μετασχηματιστεί σε ένα σύγχρονο Κράτος, που επάξια θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τις προηγμένες χώρες».Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ