Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Ταχιάος – ΦΩΤΟ

Ο Νίκος Ταχιάος με μια ανάρτηση στο facebook ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με τη ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ταχιάος αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το κείμενο της ανάρτησης:

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μου ζήτησε χθες, να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Πριν από λίγο απάντησα καταφατικά. Ομολογώ ότι δεν ήταν απλή απόφαση. Δεν βγαίνεις εύκολα από μία εκλογική μάχη, ώστε να μπεις χωρίς σκέψη σε μία επόμενη. Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που εκτός από εμένα, έχει γνώση όλων των επεισοδίων της, κυρίως αυτών που εκτυλίχθηκαν πίσω από τον ορατό κόσμο των μέσων και του διαδικτύου. Είναι σίγουρο ότι πριν αποφασίσει να με τιμήσει με την πρότασή του, έχει μετρήσει τα πάντα σε ό,τι αφορά κι εμένα και τις δυνατότητές μου να συμβάλω στην προσπάθειά του. Δεν μου μένει παρά να ανταποκριθώ θετικά στην εμπιστοσύνη που μου δείχνει για μία ακόμη φορά.

Είμαι άνθρωπος των αρχών και των έργων. Μπορώ να υποστηρίξω ότι ποτέ δεν έδωσα μία μάχη καιροσκοπικά, ούτε βρέθηκα σε ένα αξίωμα, με το μυαλό μου στην επόμενη εκλογή. Ήθελα και θέλω να αφήνω το ορατό και μετρήσιμο αποτύπωμά μου. Και ισχυρίζομαι ότι στο πιο νοσηρό εκλογικό κλίμα που έζησα ποτέ, το απέδειξα. Ότι έχει διαφανεί πως και στις επερχόμενες εκλογές, θα ζήσουμε και πάλι έναν καθοδηγούμενο ορυμαγδό λάσπης και fake news, δεν με αγγίζει. Η επανάληψη σε άλλη κλίμακα όσων βίωσα επί έξι μήνες, θα αποδειχθεί φάρσα. Οι Έλληνες θα απαντήσουν με την θετική ψήφο τους δίνοντας αυτοδυναμία στην Νέα Δημοκρατία.

Η λέξη “υπεύθυνα” αποτυπώνει την Θεσσαλονίκη που εκφράζω και θέλω. Μία περήφανη κοινωνία, με αξίες και κανόνες, όπου η διαφορετική άποψη θα γίνεται σεβαστή και ο διάλογος θα φέρνει τη λύση. Μία πόλη που θα κοιτάει το μέλλον άφοβα και χωρίς εσωστρέφεια, που θα ζει με υψηλές φιλοδοξίες και θα δίνει ευκαιρίες στους δημιουργικούς πολίτες της και μέριμνα στις πραγματικά ευπαθείς ομάδες. Έναν τόπο στον οποίο ο λαϊκισμός δεν θα βρίσκει γόνιμο έδαφος, καθώς θα τον ανταγωνίζονται η παιδεία, η αξιοπρέπεια, η αφοσίωση και ο πλούτος των ανθρώπων του.

Ο αγώνας για την Θεσσαλονίκη που έχω στο μυαλό μου δεν εξαντλείται στο δημοτικό συμβούλιο, ειδικά με τις συνθήκες που έχουν διαμορφώσει η απλή αναλογική και το εκλογικό αποτέλεσμα. Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συμφωνήσαμε ότι εφόσον εκλεγώ βουλευτής θα παραμείνω και στον δήμο. Νιώθω ότι σε μία τέτοια περίπτωση, δουλεύοντας για την “μεγάλη εικόνα” ως βουλευτής της πλειοψηφίας, θα έχω ένα ρόλο που ανταποκρίνεται στις πολιτικές διαστάσεις της προηγούμενης υποψηφιότητάς μου και θα αποδειχθώ πιο χρήσιμος και πιο αποτελεσματικός σε μία κοινή προσπάθεια για την πόλη. Συγχρόνως, θα μπορώ να διατηρήσω τη διακριτή πλην όμως εποικοδομητική παρουσία της παράταξης που πρώτευσε στην εμπιστοσύνη των Θεσσαλονικιών.

Μπαίνω λοιπόν σε έναν νέο και διαφορετικό εκλογικό αγώνα για να συμβάλω με τις δυνάμεις μου σε έναν μεγάλο σκοπό, να βοηθήσω να ανεβεί η Θεσσαλονίκη στο κύμα της πολιτικής αλλαγής που έρχεται. Ζητώ την ενεργό στήριξη και την ψήφο σας, πρώτα στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μετά σε μένα»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ