Μαίνεται η κόντρα για τον “οδοστρωτήρα” – Για κομμένα βίντεο αλληλοκατηγορούνται ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί “οδοστρωτήρα” με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να αλληλοκατηγορούνται για “κομμένα βίντεο”.

Στο θέμα αναφέρθηκαν σήμερα η Έφη Αχτσιόγλου και η Σοφία Ζαχαράκη σε τηλεοπτική εκπομπή στον ALPHA. Η υπουργός Εργασίας σχολίασε ότι “βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματός τους μία αντίληψη που λέει ότι πρέπει στην πραγματικότητα να αφαιρέσω τα βασικά εργατικά δικαιώματα, να αφαιρέσω τους κανόνες προστασίας της εργασίας προκειμένου να πετύχω μία περισσότερη δυναμική αναπτυξιακή. Το ερώτημα όμως δεν είναι μόνο εργασιακό και δικαιωμάτων, αλλά είναι ζήτημα και τι επιχειρηματικότητα θέλουμε, δηλαδή θέλουμε μια επιχειρηματικότητα η οποία να βασίζεται στη διεύρυνση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων στη βάση της παραβατικότητας, της παρανομίας;”.

Απαντώντας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για τρολς που “’έκοψαν σημεία” από μία τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ “αναφέρεται στα γραφειοκρατικά εμπόδια, αναφέρεται στην Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού”. “Θα σχολιάσω το ακριβές βίντεο, γιατί δυστυχώς αυτό που είδα χθες είναι το έσχατο σημείο απόγνωσης με επίσημες ανακοινώσεις τις οποίες υιοθετούν τα τρολς, δηλαδή η κυβερνητική πολιτική ασκείται σύμφωνα με την κοπτοραπτική την οποία έκαναν τα τρολς στο διαδίκτυο, που πήραν μία τοποθέτηση έκοψαν σημεία ως κάτι που απαντούσε ο Μητσοτάκης σε έναν άνθρωπο ο οποίος παρέστη σε μία συζήτηση. Ήταν μία συζήτηση που έγινε στην Κω πριν από λίγες μέρες”, είπε η κ. Ζαχαράκη.

Στο θέμα επανήλθε πριν από λίγο η υπουργός Εργασίας, όπου σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι “ο κ. Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του στη συνέχεια όχι μόνο δεν απέκλεισε την επταήμερη εργασία αλλά δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα”.

Η Έφη Αχτσιόγλου κατηγορεί μάλιστα τη Νέα Δημοκρατία ότι έστειλε ένα κομμένο βίντεο στον τηλεοπτικό σταθμό. “Σήμερα σε πρωινή εκπομπή του ‘ALPHA’, στην οποία συμμετείχα, έγινε κάτι πρωτόγνωρο. Η κ. Ζαχαράκη, εκπρόσωπος της ΝΔ, σε ρόλο παρουσιάστριας της εκπομπής έδωσε «πάσα» στον αέρα για την προβολή ενός κομμένου βίντεο που είχε στείλει η ίδια η ΝΔ στο κανάλι, στο οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται σε άλλο ζήτημα, προκειμένου να αποδείξει ότι δήθεν ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε την τοποθέτηση που έκανε και ότι αυτό ήταν κατασκευασμένη είδηση από την κυβέρνηση”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και καλεί από τη μία πλευρά όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς “να μην αποκρύψουν το επίμαχο βίντεο με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα” και από την άλλη πλευρά τη ΝΔ “να διευκρινίσει ποια είναι τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που επιθυμεί να σαρώσει ως οδοστρωτήρας: Είναι η απαγόρευση της επταήμερης εργασίας; Το 8ωρο; Οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς;”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ