Τζανακόπουλος: Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα θετικά αντίμετρα εφαρμόζονται ήδη – ΒΙΝΤΕΟ

Τα θετικά αντίμετρα που υπερψηφίστηκαν το 2017 για να εφαρμοστούν το 2019 και το 2020, εφαρμόζονται ήδη στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ενδεικτικά:

– Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τις μικρές περιουσίες.

– Αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων.

– Στεγαστικό επίδομα.

– Μείωση του φόρου των επιχειρήσεων κατά 1% ετησίως και 4% συνολικά μέχρι το 2022.

Ταυτόχρονα, παρατήρησε, έχουν εφαρμοστεί και επιπλέον θετικά μέτρα όπως:

– Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες.

– Η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες.

– Η μείωση φορολογίας των διανεμόμενων κερδών για τις επιχειρήσεις.

– Οι 7.500 προσλήψεις, έξω από τον κανόνα του 1 προς 1, για την ενίσχυση της ειδικής αγωγής και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

– Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τρόφιμα στο 13% αλλά και στην ενέργεια στο 6%.

Επίσης, για το 2020 προβλέπεται, όπως είπε:

– Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ και η μείωση των συντελεστών για μεγαλύτερα εισοδήματα.

– Η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 20%, καθώς και άλλα μέτρα ελάφρυνσης που έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, και η εφαρμογή των οποίων εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

«Tα θετικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν επηρεάζουν κατά κανένα τρόπο την δημοσιονομική πορεία της χώρας και δεν παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες έτσι όπως ισχύουν», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ χαρακτήρισε «άσφαιρη και παραπλανητική» την κριτική της αντιπολίτευσης περί «κατάργησης» των αντιμέτρων.

«Η αντιφατική κριτική της ΝΔ σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διαταράσσει την δημοσιονομική πορεία της χώρας – την ίδια ώρα που μας κάνει κριτική για τα αντίμετρα – στην πραγματικότητα φανερώνει τις προθέσεις της να μην εφαρμόσει τίποτα από όσα υπόσχεται αλλά και να καταργήσει όσα μέτρα στήριξης της κοινωνίας ήδη υλοποιούνται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Προετοιμάζει, δηλαδή, μεθοδικά το έδαφος για να πάρει πίσω όλες τις γενικόλογες υποσχέσεις για μειώσεις φόρων, αλλά και να εξαπολύσει μια γενικευμένη επίθεση σε κάθε κατάκτηση των τελευταίων ετών εφόσον κερδίσει τις εκλογές. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προκατασκευασμένο άλλοθι. Άλλοθι για να υλοποιήσει μια πολιτική αποψίλωσης του δημόσιου τομέα με επιστροφή στη μνημονιακή ρύθμιση του 1 προς 5, πράγμα που θα οδηγήσει στο πάγωμα των προσλήψεων στη δημόσια υγεία και παιδεία αλλά και μια πολιτική κρυφών αυξήσεων στη φορολογία με την κατάργηση του υπερεκπτωτικού συντελεστή του 6% ΦΠΑ στον οποίο υπάγονται τα φάρμακα, το ρεύμα και το φυσικό αέριο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ