Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν στις διατάξεις για τον βιασμό – Καταψηφίζει ο Μιχελογιαννάκης

Την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τροποποίηση του άρθρου 336 του Ποινικού Κώδικα για το έγκλημα του βιασμού και το ζήτημα που δημιουργεί η πλημμεληματική αντιμετώπιση περιπτώσεων βιασμού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Αυγή”, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη τόνισε ότι ο ορισμός του βιασμού στον Ποινικό Κώδικα «δεν ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και τις υποχρεώσεις της χώρας και δεν ορίζεται με βάση την απουσία συναίνεσης σε σεξουαλική πράξη». Σημείωσε μάλιστα ότι οι αλλαγές που γίνονται «αναπαράγουν αναχρονιστικά και πατριαρχικά στερεότυπα».

Από την πλευρά της, η Αννέτα Καββαδία αναρωτήθηκε «γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση, γιατί υπάρχει αυτή η κλιμάκωση μεταξύ κακουργήματος και πλημμελήματος» επισημαίνοντας ότι «ο βιασμός είναι βιασμός είτε έχει ασκηθεί σωματική βία είτε δεν έχει ασκηθεί σωματική βία».

Μιχελογιαννάκης: Καταψηφίζω το να γίνει το αδίκημα του βιασμού, πλημμέλημα

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το άρθρο 336 εάν δεν αλλάξει μορφή εκφράζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο της Βουλής να αποσύρουν το άρθρο εκτιμώντας ότι «θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην απονομή της δικαιοσύνης».

Αναλυτικά, η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ζητώ από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και από το Πρόεδρο της Βουλής έστω αυτή την ύστατη στιγμή να αποσύρει το άρθρο 336 από το σχέδιο του νέου ποινικού κώδικα. Διότι ο νέος ορισμός θα δυσχεραίνει το έργο της δικαιοσύνης και η παράγραφος 5 θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην απονομή της δικαιοσύνης στα άτομα που έχουν διαπράξει το ειδεχθές έγκλημα του βιασμού. Κάτι τέτοιο αντίκειται στις ηθικές μου αρχές και αξίες, όσο και της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό το λόγο δεν θα ψηφίσω το άρθρο αν παραμείνει σε αυτήν την μορφή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ