Άναψαν τα αίματα στη Βουλή – Έξαλλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την απόρριψη τροπολογιών

Την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για απόρριψη των βουλευτικών τροπολογιών. Την απόφαση γνωστοποίησε στο Σώμα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, με τους βουλευτές να παίρνουν κατά σειρά τον λόγο για εκφράσουν τις ενστάσεις τους.”Όσο είναι σε εξέλιξη το κοινοβουλευτικό έργο, έχουν δικαίωμα αν όχι υποχρέωση οι βουλευτές να καταθέτουν τις απόψεις τους στην κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να λέμε ότι συλλήβδην δεν θα γίνονται αποδεκτές οι τροπολογίες των βουλευτών αλλά μόνο των υπουργών.Είναι δημοκρατικό δικαίωμα των βουλευτών να καταθέτουν την άποψή τους” είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου η οποία έχει καταθέσει πέντε τροπολογίες.

“Δεν είναι δυνατόν να μην συζητηθούν οι τροπολογίες των βουλευτών. Πολλές από αυτές λύνουν κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε και εμείς εδώ που νομοθετούμε” είπε από την πλευρά ο Μάκης Μπαλαούρας και κάλεσε τον κ. Φάμελλο να επικοινωνήσει με το Μέγαρο Μαξίμου και να αναθεωρήσει την αρχική απόφαση .

Επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευ.Βαγιωνάκη τόνισε ότι είναι δικαίωμα των βουλευτών να καταθέτουν τροπολογίες.

“Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι ώριμο είναι ότι σκέφτονται οι υπουργοί και μη ώριμο όσα σκέφτονται οι βουλευτές” είπε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Στο ίδιο μήκος και οι τοποθετήσεις των Αικ. Ιγγλέζη, Ηλ. Καματερού, Ε. Καρακώστα κ.α.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ