Τσίπρας: Έχει σημασία να ξέρεις και να χάνεις – Μητσοτάκης: Και τώρα η μεγάλη μάχη – ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ ανανέωσαν το ραντεβού για τις εθνικές κάλπες.

Από τα εκλογικά κέντρα των Νάσου Ηλιόπουλου και Ρένας Δούρου, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Ήρθα να συγχαρώ τους υποψήφιους στο δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια, γιατί έδωσαν μία μάχη πολιτικού πολιτισμού. Υπερασπίστηκαν τις απόψεις τους και τις ιδέες τους με δυναμισμό, με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια. Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξέρεις να κερδίζεις, αλλά και να ξέρεις να χάνεις. Και το σημαντικότερο είναι να σηκώνεσαι πάλι όρθιος και να παλεύεις. Ο αγώνας που έδωσαν ήταν σημαντικός. Θέλω επίσης να συγχαρώ όσους κέρδισαν σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Όσον αφορά στις εθνικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε τη μάχη των μαχών που είναι οι εθνικές εκλογές».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι “ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε και σήμερα μπλε, μόνο που αυτή την φορά είναι το μπλε της πατρίδας“.

“Θέλουμε τους περιφερειάρχες συμμάχους για την ανάπτυξη και χαίρομαι γιατί στις 12 από τις 13 περιφέρειες εκλέχθηκαν στελέχη που ανήκουν στην πολιτική μας οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής όπου κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας” είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι “το πρόγραμμα μας προβλέπει αυτοτέλεια για την Αυτοδιοίκηση και αντιμετωπίζει τα προβλήματα από τον εκλογικό νόμο που εφαρμόστηκε. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δρομολόγησε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Σε πέντε εβδομάδες έρχονται κρίσιμες βουλευτικές εκλογές και θα πάρουμε την καθοριστική απόφαση για το μέλλον της χώρας”, και πρόσθεσε:

“Θα βρεθώ και πάλι στην πρώτη γραμμή για έναν ήπιο πολιτισμένο αγώνα με αλήθειες, σχέδιο, επιχειρήματα και θα γυρίσω όλη την Ελλάδα. Με οδηγό τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις μας για ανάπτυξη, για δουλειές, για περισσότερες θέσεις εργασίας, για χαμηλότερους φόρους, για ένα πιο αποτελεσματικό κράτος. Έτσι θα γίνει η ελπίδα πραγματικότητα. Για τη νέα, φωτεινή Ελλάδα που όλοι θέλουμε. Και στην οποία έχουν θέση όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ