Δεν έχει τέλος το θρίλερ με την έδρα του ΜέΡΑ25 – Τι δήλωσε ο Βαρουφάκης

Σε θρίλερ εξελίσσεται η είσοδος του ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτή την στιγμή, με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να βρίσκεται στο 86,69% το ΜΕΡΑ25 συγκεντρώνει 3,02% που του δίνει 1 έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Την έδρα, εάν καταφέρει να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τις Βρυξέλλες, καταλαμβάνει η Σοφία Σακοράφα, που προηγείται σε σταυρούς.

Ωστόσο η τάση που καταγράφει είναι πτωτική, από την ώρα ξεκίνησε η επίσημη ροή των αποτελεσμάτων. Εξάλλου, το βράδυ της Κυριακής ο εκπρόσωπος της Singular Logic σε δηλώσεις του για την εκτίμηση του αποτελέσματος, είπε ότι το «ΜεΡΑ25» του Γιάνη Βαρουφάκη «έστω και για λίγο μάλλον δεν θα πάρει έδρες στην Ευρωβουλή».

Βαρουφάκης: Το 3% του ΜέΡΑ25 ήταν το τέλος μιας αρχής

«Το 3% με το οποίο τίμησε ο ελληνικός λαός το ΜέΡΑ25 στις ευρωεκλογές είναι η μόνη ηλιαχτίδα ελπίδας σε αυτή την νύχτα που κράτησε πολύ», αναφέρει ο Γιάννης Βαρουφάκης, στην ιστοσελίδα του, σε ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που ενισχύθηκε, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, κάνοντας ανένδοτο διμέτωπο αγώνα κατά της ολιγαρχίας και της ακροδεξιάς που η τρόικα εξέθρεψε μέσα από τις πολιτικές ενίσχυσης της ολιγαρχίας.

-Προσπάθησαν φιλότιμα να μας φορτώσουν το κόστος της τρόικας

-Προσπάθησαν φιλότιμα να μας εξαφανίσουν δαιμονοποιώντας την αντίσταση στις τρόικες που έπληξαν τον λαό μας και διέλυσαν την Ευρώπη

-Προσπάθησαν φιλότιμα να μην αφήσουν να γίνει προγραμματική συζήτηση για το τί μπορεί και τί πρέπει να γίνει αύριο το πρωί υπέρ των πολλών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

-Είπαν ότι κατέβηκα στην Γερμανία επειδή δεν τόλμαγα να εκτεθώ στην Ελλάδα

Δεν τα κατάφεραν.

Το 3% απέδειξε πως ο λαός μας είναι έτοιμος να πει ταυτόχρονα ένα μεγάλο ΟΧΙ κι ένα μεγάλο ΝΑΙ. Ένα ΟΧΙ στις τρόικες εσωτερικού κι εξωτερικού που εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού παντού. Κι ένα ΝΑΙ σε υπεύθυνο, προγραμματικό λόγο που φέρνει κοντά Έλληνες, Γερμανούς, Δανούς, Πορτογάλους κλπ υπό την σκέπη ενός κοινού προγράμματος για τις επενδύσεις, για την φτώχεια, για το χρέος, για την διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό.

Αυτό που κατάφερε το ΜέΡΑ25 είναι μια μικρή πολιτική επανάσταση που ανοίγει τον δρόμο για την προοδευτική μας ατζέντα.

Χτες, είδαμε το τέλος μιας αρχής για το ΜέΡΑ25.

Σήμερα ξεκινά η αρχή της εκστρατείας μας για τις εθνικές εκλογές.

Τις επόμενες μέρες, το ΜέΡΑ25 θα σημάνει προσκλητήριο για όλους εκείνους που θέλουν να συστρατευτούν ώστε όλοι μαζί να τα βάλουμε με του φωτός το σβήσιμο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ