Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8: Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα η προσφυγή στις κάλπες ήταν αυτονόητη και επιβεβλημένη

“Χθες για εμάς ήταν μία παρά πολύ δύσκολη νύχτα”, είπε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Θέλω και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες συναγωνιστές οι οποίοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια, και σε αυτή τη μάχη, και μας στήριζαν και όλα αυτά τα χρόνια. Για εμάς ήταν μία δύσκολη στιγμή, βεβαίως μετά το χθεσινό αποτέλεσμα η προσφυγή στις κάλπες ήταν αυτονόητη και επιβεβλημένη και πλέον τα διλήμματα μπροστά μας είναι καθαρά, ή με την προοδευτική παράταξη και τον Τσίπρα ή με τη συντηρητική παράταξη και τον Μητσοτάκη. Ο λόγος είναι στους πολίτες, εμείς πήραμε το μήνυμα της κάλπης των Ευρωεκλογών, δεν το υποτιμούμε, δεν κλείνουμε τα μάτια, βάζουμε το δίλημμα στον ελληνικό λαό, πώς θέλει να συνεχίσει την επόμενη μέρα και λέμε ότι είμαστε παρόντες, ότι θα ανασυγκροτήσουμε το χώρο μας, θα διεκδικήσουμε την εκπροσώπηση της προοδευτικής παράταξης και θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις εκλογές”, δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

“Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε αυτούς τους πολίτες, θέλουμε να εκπροσωπήσουμε τα στρώματα τα οποία επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, ούτε λευκή πετσέτα έχουμε πετάξει, ούτε σε κατάθλιψη έχουμε πέσει. Είμαστε παρόντες, υπερασπιζόμαστε τη διακυβέρνηση μας, ξέρουμε τα λάθη, τις αδυναμίες, τις αστοχίες μας, προφανώς δεν λέμε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, αλλά είμαστε ένας σημαντικός πολιτικός πόλος στη χώρα που θέλουμε να παίξουμε ρόλο και ήρθαμε για να παίξουμε ρόλο και θα παίξουμε ρόλο”, σημείωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

“Θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν υπολογίζαμε κάτι τέτοιο. Δεν γίνονται οι πολιτικές κινήσεις με το τι αισθάνομαι ή τι υπολογίζω εγώ, αλλά με το τι αποτυπώνει η κάλπη και για αυτό νομίζω ότι είναι έντιμη και περήφανη η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού να πάει σε πολιτικές εξελίξεις, να δρομολογήσει τη διαδικασία των εκλογών για τη χώρα. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και μετά το χθεσινό αποτέλεσμα είναι ο μεγάλος προοδευτικός πόλος στη χώρα, είναι αυτός ο οποίος εκφράζει και εκπροσωπεί αυτούς τους πολίτες και θα δώσει τη μάχη συνδεόμενος με το ιστορικό φορτίο της προοδευτικής παράταξης… Θα πάμε σε πολιτική σύγκρουση και μάχη, δεν θα πάμε σε εκλογές ούτε πετώντας λευκή πετσέτα, ούτε με ηττοπάθεια”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ