Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα πρωταγωνιστεί για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Τη δέσμευσή του ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τόνισε ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του με αφορμή την ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων.

«Συμπληρώνονται φέτος εκατό χρόνια από την τελική φάση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μια μαύρη σελίδα της Ιστορίας και ένα βαθύ τραύμα στη συλλογική μας μνήμη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«350.000 Πόντιοι αδερφοί μας υπήρξαν θύματα μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου, μέσω μαζικών εκτελέσεων, βίαιων εκτοπισμών και ανείπωτων αγριοτήτων. Πρόκειται για ένα από τα φρικτά εγκλήματα του περασμένου αιώνα για το οποίο δεν έχει ακόμα αποδοθεί δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

«Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και κρατάμε ζωντανή την ιστορική μας συνείδηση. Όχι για να αναμοχλεύσουμε ιστορικά πάθη, αλλά ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της περιόδου εκείνης. Αλλά και γιατί η ανάδειξη και αποδοχή της ιστορικής αλήθειας, είναι τελικά η βάση για την οικοδόμηση σχέσεων ειλικρινούς συνεργασίας», συνέχισε.

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Δεσμεύομαι ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Σε συνεργασία με τις ποντιακές οργανώσεις, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα. Γιατί το θέμα είναι πάνω από όλα εθνικό και αφορά ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια του Ελληνισμού, τους Ποντίους αδερφούς μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ