Γεννηματά: Στον ελληνικό λαό λέω: «γυρίστε την πλάτη σε αυτούς που σας περιφρονούν»

“Στον ελληνικό λαό λέω: «γυρίστε την πλάτη σε αυτούς που σας περιφρονούν». Χθες το βράδυ χιλιάδες άνθρωποι – και αυτό δείχνει πόσο πολύ το είχαν ανάγκη, δεν περίμεναν ούτε να ξημερώσει – πήγαν στα ATM για να πάρουν αυτή την περίφημη «13η σύνταξη». Διαπίστωσαν ότι ακόμα και σε αυτό τους κορόιδεψε για άλλη μία φορά, γιατί είναι κουτσουρεμένο από παρακρατήσεις και φόρους. Εμείς είπαμε από την αρχή ότι δεν υπάρχει 13η σύνταξη γιατί όταν σου έχουν κόψει τη 12η δεν μπορεί να σου λένε ότι σου δίνουν τη 13η. Έχει πάρει από τους συνταξιούχους 6 δις ευρώ (όχι από τους πλούσιους που έλεγε) και δίνει 800 εκατομμύρια ευρώ και τους λέει από πάνω ότι «σας κάνω πάρα πολύ μεγάλη εξυπηρέτηση, θαυμάστε με, χειροκροτήστε με, ψηφίστε με, μου χρωστάτε γιατί σας γυρίζω πίσω αυτά τα ψίχουλα» τα οποία ο ελληνικός λαός τα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη” δήλωσε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

“Όμως ο συνταξιούχος για τον οποίο μιλάμε, είναι ένας άνθρωπος υπερήφανος και αξιοπρεπής που κατάντησε να ζει στη μιζέρια εξαιτίας των περικοπών που δεν ήταν αναγκαίες και προέκυψαν λόγω της τυχοδιωκτικής πολιτικής του κ. Τσίπρα το 2015. Της πολιτικής που κατάντησε τον συνταξιούχο να μην μπορεί να βγει από το σπίτι του, να μην μπορεί να στηρίξει τα παιδιά του και τα εγγόνια του, να τον κοιτούν στα μάτια για ένα δώρο και να μην μπορεί να το δώσει. Γυρίζει την τελευταία ώρα λόγω των εκλογών και τι λέει ο κύριος Τσίπρας: «Θα τα ξεχάσετε όλα αυτά τώρα, σας ξέρω, σας έχω, όπως λέει η κυβέρνηση του, γιατί θα σας δώσω τώρα 5 ευρώ και θα έρθετε να με ξαναψηφίσετε». Από την άλλη είναι οι 120 δόσεις. Μα όπως τις έφερε ο κύριος Τσίπρας τις κατάντησε 24. Οι πιο αδύναμοι, οι μικρές ομόρρυθμες έχουν 24 δόσεις, δεν έχουν 120. Φωνάζουμε τόσες μέρες στη Βουλή να το διορθώσουν. Δεν διορθώθηκε, έτσι το ψήφισαν. Άλλη μία τεράστια κοροϊδία! Εμείς λέμε 120 δόσεις για όλους. Και κάνουν κάτι ακόμη χειρότερο. Εκβιάζουν τους νέους συνταξιούχους, που με τον νέο νόμο Κατρούγκαλου έχουν φοβερές μειώσεις λέγοντάς τους: «χρωστάτε; Για να μπείτε στις δόσεις θα δεχθείτε να γίνει κούρεμα στη σύνταξη που θα πάρετε». Άρα ή θα πάρουν ψίχουλα για σύνταξη ή δεν έχει τίποτα, καμία ρύθμιση. Εκβιασμός ωμός. Όχι άλλη κοροϊδία. Υπάρχει υπερηφάνεια. Εμείς είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του Έλληνα πολίτη και του συνταξιούχου και του νέου ανθρώπου” πρόσθεσε.

“Από την αλλαγή του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα ξεκινάμε. Όλα τα άλλα είναι κοροϊδία, όλα τα άλλα σημαίνουν ότι από κάποιους κόβεις και κόβεις από τους πολλούς και όχι από τους λίγους και μοιράζεις φιλοδωρήματα. Δεν μπορεί να είναι αυτό το μέλλον του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να είναι αυτό το μέλλον των παιδιών μας. Να ζουν με χαρτζιλίκια. Γιατί αυτό κάνει αυτή τη στιγμή ο κ. Τσίπρας. Δεν πρέπει η νέα γενιά να είναι όμηρος” τόνισε.

“Τώρα ο κ. Τσίπρας υπερηφανεύεται με το να του δίνει ένα μικρό επίδομα γιατί όπως λέει «ο νέος πρέπει να βγει από το παιδικό του δωμάτιο». Έτσι όμως τον κρατά σε αυτή την κατάσταση, του στερεί τη δυνατότητα να βρει μία δουλειά, τον κρατά σε μία σχέση ομηρίας, σε μία πελατειακή σχέση. Αυτό είναι τελικά το πελατειακό κράτος. Από την άλλη έρχεται ο κ. Μητσοτάκης και λέει στον νέο: «εσύ μέχρι ψυκτικός επειδή μένεις στο Περιστέρι». Το επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά. Τα χάσματα ανάμεσα στις γειτονιές της Αθήνας έχουν γεφυρωθεί από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κύριος Μητσοτάκης έχουν δικαίωμα να βάζουν όρια στα όνειρα των νέων παιδιών” σχολίασε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ