Έμμεση παραδοχή ΥΠΕΞ για νομοθέτηση επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Σε έμμεση επιβεβαίωση της πρόθεσης της κυβέρνησης να νομοθετήσει μέχρι τις εθνικές εκλογές την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 μίλια προχώρησε από τη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

Απαντώντας στην προειδοποίηση του Γιώργου Κουμουτσάκου της Ν.Δ προς την κυβέρνηση να μη δεσμεύσει τη χώρα με τέτοιου είδους αποφάσεις η κα Αναγνωστοπούλου υποστήριξε ότι κάθε κυβέρνηση μέχρι την τελευταία στιγμή ειδικά για εθνικά θέματα έχει και την ευθύνη και την ισχύ να κάνει αυτό για το οποίο ψηφίστηκε.

Απευθυνόμενη μάλιστα στον κ. Κουμουτσάκο η κα Αναγνωστοπούλου είπε: “Να μην προχωρήσει η χώρα; Θεωρείται μειωμένης εθνικής ευθύνης η χώρα; Ελπίζω να μην εννοείτε για πράγματα για τα οποία έχετε ενημερωθεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Να μην προχωρήσει η χώρα στην επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο.

Ειδικά όταν έχει συνομιλήσει και τα έχει βρει με τους γείτονες με τους οποίους αφορά το θέμα;” .

Καταλήγοντας η κα Αναγνωστοπούλου ανακοίνωσε ότι αύριο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη η επιτροπή που συστάθηκε υπό την αιγίδα του ΥΠΕΞ για θέματα εμπορικών σημάτων με τη Βόρεια Μακεδονία.Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ