Παυλόπουλος: Ελλάδα και Κίνα γνωρίζουμε την αξία του διαλόγου των πολιτισμών

“Η Απαγορευμένη Πόλη είναι ένα από τα σημεία που αποτελούν την ψυχή, στην κυριολεξία, του Πολιτισμού της Κίνας. Και είναι από εδώ που η Κίνα εκπέμπει, αυτό που και εμείς στη σημερινή κρίσιμη εποχή επιδιώκουμε: Δηλαδή, την ουσία του διαλόγου των Πολιτισμών”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψη του στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο.

“Μαζί με την Κίνα κάναμε ήδη την αρχή. Γιατί, να θυμίσω, πως πριν λίγο καιρό, φιλοξενήθηκε εδώ ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και ως αντιχάρισμα, είχαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης αυτή την υπέροχη έκθεση των διαμερισμάτων του αυτοκράτορα Τσιάνγκ Λονγκ, που ήταν η πρώτη φορά που έφυγαν από την Απαγορευμένη Πόλη, που βγήκαν από την Απαγορευμένη Πόλη, και έφθασαν στην Αθήνα. Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Γιατί και οι δύο λαοί γνωρίζουμε την αξία του διαλόγου των πολιτισμών σε αυτή την ταραγμένη εποχή που ζούμε”, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

“Είναι η βάση της ειρηνικής συνύπαρξης. Της ειρηνικής συνδημιουργίας, κάτι το οποίο το έχουμε ανάγκη όλοι μας. Και εμείς οι Έλληνες πολύ περισσότερο, διότι εκτός από την δική μας κληρονομιά, ξέρουμε πολύ καλά πως εκπροσωπούμε την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και ιδίως την Πολιτιστική Κληρονομιά της μεγάλης Ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ