Κουτσούμπας: “Κοκορομαχία” για πράγματα συμφωνημένα και από τους δύο – ΒΙΝΤΕΟ

Ως «τη σταθερότητα, τη συνέπεια και τη συμβολή» σε αυτόν τον τόπο χαρακτήρισε το ΚΚΕ ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι πρέπει να μπει «τέρμα στις αυταπάτες» και για το λόγο αυτόν «είναι σημαντικό να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ αυτήν τη στιγμή», που «χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή».

Περιγράφοντας το πολιτικό σκηνικό έκανε λόγο για κατάσταση που διαμορφώνεται στο «δίπολο με τους ‘γυρολόγους’ που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα, είτε μικρότερα κόμματα που θέλουν να βάλουν το λιθαράκι τους σε αυτήν τη αντιλαϊκή πολιτική».

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που προέκυψε με το επταήμερο, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «μία ακόμα διαμάχη, κοκορομαχία για πράγματα στα οποία συμφωνούν και οι δύο», αφού όπως είπε «έχει ήδη ξεκινήσει η διευθέτηση του χρόνου εργασίας τις οποίες το υπουργείο έχει νομιμοποιήσει» κι έκανε λόγο για «επιχειρήσεις που οι εργαζόμενοι έχουν ένα Σαββατοκύριακο το μήνα να καθίσουν».

«Με αυτούς τους νόμους ανοίγεις το δρόμο για αυτού του είδους την εργασία», σχολίασε σχετικά και αναφέρθηκε σε εργασιακά ζητήματα που έχουν «λυθεί εδώ και 150 χρόνια», όπως το 8ώρο και το 8ώρο ξεκούρασης μεταξύ των δύο βαρδιών, τα οποία τώρα είναι «απαραίτητα και αναγκαία για τη σωματική και ψυχική υγεία».

Ο Γ.Γ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ο εργαζόμενος πρέπει να έχει μέρα ξεκούρασης δεν είναι μόνο απαραίτητο, είναι και αναγκαίο», σημειώνοντας πως «μπορεί να υπάρξει παραγωγή με μείωση του χρόνου εργασίας, αύξηση των θέσεων απασχόλησης».

Κατηγόρησε δεν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει αρχίσει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αρχικά στα τουριστικά, μετά στην εστίαση», σημειώνοντας ότι «και οι δύο (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) συμφωνούν και ψηφίζουν αλλαγές που οδηγούν εκεί».

Σχετικά με την 13η σύνταξη διερωτήθηκε «ποιος πιστεύει ότι αυτό είναι τώρα η 13η σύνταξη; Είναι ένα μόνιμο επίδομα, ας το πει έτσι», τόνισε όμως ότι, «κι ένα ευρώ να πάρει ο συνταξιούχος, καλά είναι. Το θέμα όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι έχει πάρει πολλά».Και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «μας λέει τώρα ότι ένας συνταξιούχος που πιθανόν ζει τα παιδιά και τα εγγόνια του, λέει σε αυτόν ότι είσαι υψηλόμισθος ‘σου δίνω το επίδομα’, αλλά του έχει κόψει μια σειρά από άλλα», για να συμπληρώσει ότι, «από εδώ είναι που βγαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα» και διερωτήθηκε: «Δεν ντρέπεται να το λέει αυτό;».

Απαντώντας πάντως στο αν το ΚΚΕ θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνεται και η απονομή της 13ηςσύνταξης, είπε πως «θα ψηφίσουμε παρών επί της αρχής του νομοσχεδίου, που έχει πολλά άρθρα που το περιεχόμενο και η ουσία τους δεν μας βρήκαν σύμφωνους», για να διευκρινίσει ότι, «θα ψηφίσουμε όμως ναι- όπως κάνουμε πάντα και με όλες τις κυβερνήσεις- σε άρθρα που ανακουφίζουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και σε κάποια άλλα θα ψηφίσουμε κατά».

Χαρακτήρισε όμως «απαράδεκτο» ότι το σχετικό νομοσχέδιο έρχεται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να «κάνει κάθε τρεις μήνες εκλογές, μήπως μένει και τίποτα στον κόσμο….».

Σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εθνικών εκλογών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε «δεν έχω λόγο να διαψεύσω τον κ.Τσίπρα που λέει ότι θα γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο», σημείωσε ωστόσο ότι, «υπάρχουν κι άλλοι αστάθμητοι παράγοντες».

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι το ίδιο, ο Γ. Γ του ΚΚΕ απάντησε πως «έχουν διαφορές», άλλωστε, «δεν παίζεται αλλιώς το δικομματικό- διπολικό παιχνίδι». Ωστόσο, υπογράμμισε πως παρά το «κάποιος πρέπει να προτείνει κάτι άλλο, σε όλα τα άλλα ζητήματα έχουν κοινό κορμό, όπως το 3ο μνημόνιο, που το ψήφισαν όλοι μαζί και ήταν χειρότερο από όλα τα άλλα μαζί. Όπως το άλλο μνημόνιο που αφορά στις εξωτερικές σχέσεις της Ελλάδας, με το ΝΑΤΟ».

Αναφορικά με το θέμα της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας και της στάσης του ΚΚΕ απέναντι σε αυτήν, ο ΓΓ του είπε ότι «όχι μόνο μας απασχολεί η Τουρκία, αλλά λέμε ότι δε θα έχει καλό τέλος αυτή η ιστορία» και εκτίμησε ότι «η Τουρκία έχει άλλα συμφέροντα στο Αιγαίο, όπως οι υδρογονάνθρακες, ενώ είναι όλοι μέσα στο παιχνίδι, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, περιφερειακές δυνάμεις που έχουν συμφέροντα».

«Τη ΝΔ την έχουμε γνωρίσει εμείς, την έχει γνωρίσει και ο λαός. Έχει μια πιο καθαρή θέση: είναι καθαρός αντίπαλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει την αριστερά, διαστρεβλώνει την αλήθεια, λέει ψέματα στο λαό, απευθύνεται στο θυμικό των αριστερών βάζοντας τον Βελουχιώτη δίπλα στον Μεταξά, από ανοησία προφανώς», είπε τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλώντας τους ψηφοφόρους να μην επιλέξουν ανάμεσα στον «γλυκούλη και τον καλυτερούλη», αφού όπως είπε, δεν είναι αυτό το δίλημμα των εκλογών.Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ