Σε ήπιους τόνους αυτή τη φορά η αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή – Με 153 “ναι” η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης – ΒΙΝΤΕΟ

Με 153 ψήφους υπέρ, η κυβέρνηση έλαβε από την Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης. Σε σύνολο 289 βουλευτών που συμμετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία, αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 136 βουλευτές.Η κυβέρνηση βγαίνει ενισχυμένη από την τριήμερη διαδικασία αφού την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση παρείχε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης ΣαρίδηςΤην κυβέρνηση υπερψήφισαν επίσης ο Τέρενς Κουίκ, η Έλενα Κουντουρά, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Κώστας Ζουράρις και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι οποίοι δεν ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.Την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της ΔΗΣΥ, του ΚΚΕ, της ΧΑ και του Ποταμιού.Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, και οι βουλευτές του κόμματος, Δ. Καβαδέλλας, Αν. Μεγαλομύστακας και Μάριος Γεωργιάδης απουσίαζαν από την ψηφοφορία.

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε:

“Προσπαθήσατε αυτό το τριήμερο, με κάθε τρόπο, να εκτρέψετε τη συζήτηση από τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα των Ελληνίδων και των Ελλήνων, με στόχο να μη συζητήσουμε για τα μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, για την οικονομία, να μη συζητήσουμε για το σχέδιό μας για οριστική έξοδο από την κρίση, για διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και για οριστική επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά για θέματα που το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ έχει επιλέξει”.

Όπως είπε το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ έχει επιλέξει να πάμε σε “εκλογές-αρένα”. “Ό,τι απαντήσεις είχα να σας δώσω τις έδωσα και δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τις προσωπικές επιθέσεις και με την αθλιότητα των κατασκευασμένων ειδήσεων”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

“Σας μίλησα προγραμματικά και έτσι θα συνεχίσω μέχρι τις εκλογές. Εσείς μπορείτε να υβρίζετε και να συκοφαντείτε. Ακόμη και να αμαυρώνετε τη μνήμη νεκρών. Αν νομίζετε ότι σας τιμά συνεχίστε. Εγώ θα μιλώ για αυτά που πιστεύω ότι θέλει να ακούσει ο κόσμος. Για τις ανάγκες των πολλών. Για τις πολιτικές που θα βγάλουν τους πολλούς από τη κρίση”, επισήμανε.

“Εγώ θα συνεχίσω να μιλάω προγραμματικά μέχρι τις εκλογές. Εσείς μπορείτε να συνεχίζετε, αν θέλετε, να υβρίζετε, να συκοφαντείτε, ακόμα και νεκρούς, που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να απαντήσουν, αλλά και που δεν ήταν δημόσια πρόσωπα για να γνωρίζει η ελληνική κοινωνία την πολιτική τους πορεία, την πολιτική τους περπατησιά και την κοινωνική του διαδρομή”, είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είπε ότι υπήρξε πρωθυπουργός, είχε μια δημόσια ζωή, οι πολίτες έχουν άποψη και αφού σημείωσε ότι τον σέβεται παρατήρησε: “Εκείνη την εποχή που ήταν πρωθυπουργός η μισή Ελλάδα, σε ένα πολωμένο κλίμα, και ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον αποκαλούσε “αποστάτη”, “εφιάλτη”. Εγώ δεν έχω αναφερθεί ποτέ σε αυτά. Ποτέ δεν έχω αποκαλέσει με τα λόγια αυτά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Έχω την αίσθηση ότι μάλλον εσείς δεν τιμάτε τη μνήμη του πατέρα σας, όχι εγώ. Διότι εσείς κ. Μητσοτάκη περπατάτε με μια βαριά σκιά πάνω από το κεφάλι σας, που είναι η σκιά του πατέρα σας. Εγώ δεν έχω κανένα κόμπλεξ, κανένα σύμπλεγμα. Είμαι υπερήφανος για όσα έχει κάνει ο πατέρας μου και για την οικογένεια μου. Αλλά εσείς δείχνετε κ. Μητσοτάκη, με τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε, ότι κάποιο πρόβλημα έχετε”.

Τόνισε, ακόμη, ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε “μισή συγγνώμη” για την “αθλιότητα” του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την “αθλιότητα” που έκανε, όπως είπε, παρουσιάζοντας φωτογραφίες με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ της χούντας και να λέει ότι είναι ο πατέρας του Παύλος Τσίπρας.

Σημείωσε, όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ζήτησε ούτε μισή συγγνώμη για την “αθλιότητα” που έκανε ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία κάνει προεκλογική καμπάνια υποψηφίων της ακροδεξιάς στη Λατινική Αμερική, είπε ο πρωθυπουργός. Είναι όπως η καμπάνια του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρο, τόνισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας, όμως, πως σε αντίθεση με αυτόν ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει επιτυχία στις εκλογές.

“Όταν έπαιρνε άδειες ο Χριστόδουλος Ξηρός και σε μία από αυτές δεν επέστρεψε στις Φυλακές, δεν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός της, επισήμανε ο πρωθυπουργός”, απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

“Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι την προγραμματική συζήτηση”, είπε ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε γιατί.

“Γιατί το επιλέγετε αυτό; Αφού εδώ και τρία χρόνια μας διαβεβαιώνετε ότι έχετε όχι απλά τη νίκη, αλλά το θρίαμβο στο τσεπάκι σας; Αφού και χθες μας είπατε ότι είσαστε ο βέβαιος νικητής των εκλογών. Όχι απλά νικητής αλλά θριαμβευτής με 10-15 μονάδες, σε όποια κάλπη κι αν στηθεί, όποτε κι αν στηθεί. Γιατί δείχνετε τέτοιο άγχος, τέτοια ανασφάλεια και τέτοιο πανικό ; Γιατί πέφτετε τόσο χαμηλά; Μήπως τελικά δεν είναι έτσι τα πράγματα ;” τόνισε και συνέχισε: “Μήπως ανακαλύψατε ότι για να κερδίσεις στη κάλπη δεν αρκεί να έχεις τη πλειοψηφία των ΜΜΕ με το μέρος σου; Μήπως ο προδιαγεγραμμένος και προεξοφλημένος εκλογικός σας θρίαμβος θα είναι για άλλη μια φορά μόνο δημοσκοπικός; Όπως τον Ιούλη του 2015 ; Που οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω 15 με 20 μονάδες ; Μήπως αυτός είναι ο λόγος που σας οδηγεί σε αυτή την επιλογή της κλιμάκωσης της έντασης ; Ή μήπως γιατί όσο πλησιάζει η ώρα της αλήθειας, φοβάστε ότι τόσο καιρό ζείτε σε μια φούσκα; “

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα, δεν πρόκειται να σβήσει και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

“Όχι γιατί, όπως λέτε, κάνει παροχές. Δεν κάνουμε παροχές. Και μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του λαού. Αλλά γιατί εκφράζει και εκπροσωπεί ένα πλατύ κοινωνικό ρεύμα. Είναι ο κύριος εκφραστής της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης στη χώρα και, κυρίως, είναι η παράταξη που εκπροσωπεί και που παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών”, σημείωσε.

“Όσο ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μεταθέσει τη συζήτηση στο προσωπικό και στο ηθικό πλεονέκτημα, θα χάσει “κατά κράτος””, επισήμανε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας πως με αυτό τον τρόπο δίνει “πάσες σε κενό τέρμα” στην κυβέρνηση.

“Τα μέτρα στήριξης που θα ψηφίσουμε άμεσα στη Βουλή, είναι μόνιμα. Είναι η απόδοση δικαιοσύνης για τους πολλούς. Είναι η ανταμοιβή των θυσιών.Είναι η αυγή της επόμενης ημέρας για την πατρίδα μας”, είπε ο Πρωθυπουργός.

Απαντώντας στην κριτική του κ. Μητσοτάκη ότι η 13η σύνταξη, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και θα δοθεί μέχρι τέλος του μήνα, δεν είναι σύνταξη, αλλά “έκτακτο επίδομα” o πρωθυπουργός υπογράμμισε: “Σας προτείνω κ. Μητσοτάκη να πάτε μια βόλτα και να στείλετε και τα στελέχη σας σε όλη τη χώρα, τη μέρα που οι συνταξιούχοι θα λάβουν τη 13η σύνταξη στα ΑΤΜ, να τους τα πείτε αυτά. Να τους πείτε ότι είναι λαϊκισμός και παροχολογία”.

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του – Τι είπε για τον Κεφαλογιάννη και τη λάθος φωτογραφία

«Αφού εσείς μετατρέψατε την ευρωκάλπη σε δημοψήφισμα για την κυβέρνησή σας και εφόσον το αποτέλεσμα είναι μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ όπως εκτιμώ, τότε το βράδυ της 26ης Μαΐου θα σας μένει μόνο μια επιλογή. Να προκηρύξετε αμέσως εθνικές εκλογές και να δώσετε επιτέλους τη δυνατότητα στο λαό να πάρει τις τύχες στα χέρια του. Να δεσμευτείτε σήμερα ότι θα το κάνετε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στη Βουλή.

«Οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Σε 16 ημέρες θα μιλήσει ο λαός και τότε τα ψέματα θα τελειώσουν πραγματικά. Θα τα σκεπάσει η ίδια η φωνή των πολιτών που με τη ψήφο τους θα φωνάξουν ‘ως εδώ’ στην κυβέρνηση της ανικανότητας, των φόρων και των εθνικών πληγών. Είναι στο χέρι των πολιτών με τη ψήφο τους να κάνουν πράξη το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα ενώ απουσίαζε ο πρωθυπουργός. «Ηγετική εμφάνιση κάνατε κ. Τσακαλώτε σήμερα εν τη απουσία του πρωθυπουργού. Μπορούμε να κάνουμε μαζί μια ουσιαστική αντιπαράθεση. Ένα πράγμα θα σας πω. Τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν τη χαρίζουμε στην αριστερά κ. Τσακαλώτε», είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος σημείωσε πως σήμερα ολοκληρώνεται μια συζήτηση κατά την οποία είδαμε, ακούσαμε και μάθαμε πολλά.

«Μάθαμε πως μια κυβερνητική πλειοψηφία, που στηρίζεται σε βουλευτές που αντάλλαξαν αρχές με καρέκλες, έχει απεριόριστη ανοχή απέναντι σε πολιτικές συμπεριφορές που δεν χωρούν σε μια δημοκρατία», σημείωσε.

Και συνέχισε: «Η συζήτηση την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή εκτραχύνθηκε. Όλοι με ξέρουν και όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι ούτε το ύφος, ούτε το ήθος μου. Κάνει λάθος όμως ο κ. Τσίπρας να νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία επιλέγω να πολιτεύομαι είναι έκφραση αδυναμίας. Δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου. Θα απαντώ γιατί η κοινή γνώμη οφείλει να έχει ακριβή αντίληψη για το ποιόν τον ανθρώπων που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή».

Μιλώντας για τον πρωθυπουργό είπε ότι ο κ. Τσίπρας καλό θα είναι να είναι πιο προσεκτικός, να έχει πολιτική και προσωπική συνείδηση όταν έχει την έμπνευση να απαντά με στίχους.

«Ο Ανέστης Αναγνωστάκης, γιος του μεγάλου ποιητή της αριστεράς, δήλωσε ότι ο στίχος που επικαλεστήκατε γράφτηκε από τον πατέρα του για κάποιον σαν κι εσάς. Σας το επιστρέφω στα σωστά του συμφραζόμενα. Σας αφιερώνω ένα δίστιχο από άλλο ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη, το «Φοβάμαι»: Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν να βρουν λεκέδες στη δική σου. Αυτή είναι η αλήθεια», συμπλήρωσε και στη συνέχεια έκανε λόγο για κάποιες αλήθειες που προέκυψαν, όπως είπε, από τη συζήτηση.

«Αλήθεια πρώτη. Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Τσίπρας, συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης. Όλοι μαζί είστε Πολάκης», τόνισε σημειώνοντας πως ήταν επιλογή το πρωθυπουργού να οδηγηθούμε εκεί.

«Πάντα η ειλικρινής συγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και όχι αδυναμίας. Όπως εγώ είχα το θάρρος να πω δημόσια ότι κακώς ευρωβουλευτής μας χρησιμοποίησε φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές. Είχε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη. Όμως ο κ. Τσίπρας διάλεξε άλλο δρόμο. Πήρε την ευθύνη να καλύψει τον κ. Πολάκη και μάλιστα να τον κρύψει από ένα ολόκληρο κόμμα», ανέφερε προσθέτοντας πως αυτή η επιλογή δυσκολεύει την επιλογή βουλευτών που «καλούνται να καταπιούν όσα οι ίδιοι είπαν για τις αθλιότητες Πολάκη.

«Θα αναμετρηθούν με την αξιοπρέπειά τους και με το δίλημμα που τους θέτει ο κ. Τσίπρας «Ή με τον Πολάκη ως το τέλος ή εξουσία τέλος. Θα ψηφίσουν αν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ τον πολάκηδων ή στην Ελλάδα των πολλών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αλήθεια δεύτερη, ανέφερε, ήταν ότι έγινε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση να μετατρέψει τη συζήτηση σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη.

«Στην πίεση φαίνεται ο χαρακτήρας των πρωταγωνιστών και αν υπάρχει κουράγιο στην ψυχή τους. Μπρος στις αποκαλύψεις για τις διακοπές του, ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη που έχει μέσα του. Μίλησε με ύφος ανοίκειο και απαράδεκτο για αντιπαράθεση πολιτικών αρχηγών. Δεν θυμάμαι, ακόμα και σε ταραγμένες εποχές κανένα πρωθυπουργό να απευθύνεται με τέτοιο ύφος σε οποιονδήποτε πολιτικό του αντίπαλο. Δεν θίγετε εμένα, θίγετε το αξίωμά σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα και εξαπέλυσε νέα επίθεση για τη φράση του πρωθυπουργού στην προηγούμενη συζήτηση περί περιφερόμενης γλάστρας για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Ο Στέλιος απάντησε απλά και νηφάλια με επτά λέξεις. «Είναι άδικο αυτό που είπατε για μένα», είπε. Γιατί συχνά το ύφος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Όλη αυτή η ασχήμια των αντιδράσεων απέναντι στο πρόσωπό του προήλθε γιατί ο Στέλιος ζήτησε ίσες ευκαιρίες αλλά και γιατί σας ενοχλεί βαθιά που συντάχθηκε με τη ΝΔ και είναι δικό μας υποψήφιος. Τόσα mea culpa έχουν ακουστεί. Πείτε κι εσείς ένα όχι για μένα, αλλά για τον Στέλιο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον είπε ότι η συζήτηση «για τα σκάφη και τις διακοπές δεν είναι κουτσομπολιό αλλά βαθιά πολιτική». Εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός ουσιαστικά δεν έχει ιδιωτική ζωή και ότι οι διακοπές του σε μια δημοκρατία οφείλουν να είναι δημόσια γνωστές. «Αφού είναι ασήμαντο ζήτημα γιατί δεν το δημοσιοποιήσατε; Όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ και αποκαλύπτεται ότι κάνεις κρυφά διακοπές σε πανάκριβο κότερο λίγες εβδομάδες μετά το Μάτι, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες συναλλαγής», σημείωσε.

Επιπρόσθετα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κατάρρευση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πραγματικότητα και πως «ο πολακισμός έχει γίνει πια επίσημο δόγμα ως μια μορφή φασισμού» και πως «καθιερώνεται πλέον και επισήμως ως το τελευταίο στάδιο της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ».

Εξάλλου κάλεσε τον πρωθυπουργό ο οποίος «έβρισε μόνο τον κ. Βέμπερ» να πει ποιον στηρίζει και ποιον θέλει για πρόεδρο της Κομισιόν και αναφέρθηκε στο δικό του πρόγραμμα και στις προβλέψεις για μειώσεις των φόρων, την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη των αδύναμων.

Ανέβασε επίσης του τόνους της κριτικής του στην κυβέρνηση και για τα θέματα της ασφάλειας. «Είχε το θράσος σας υπουργός σας να πει ότι εγώ διασύρω τη χώρα. Εγώ διασύρω τη χώρα ή οι μπαχαλάκηδες που τους αφήνετε ελεύθερους να τα κάνουν γυαλιά καρφιά;», τόνισε και σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Με ενδιαφέρει ο κάθε Έλληνας να ζει με ασφάλεια στο σπίτι και στη γειτονιά του και η Αθήνα να πάψει να διαλύεται όπως χθες για να βολτάρει ελεύθερος ο κάθε Κουφοντίνας».

Γεννηματά: Πραγματική ανάσταση για τον λαό στις 26 Μαΐου – Η χώρα χρειάζεται εθνική ομάδα στο γήπεδο

“Εμείς δεν επιδιώξαμε ποτέ την πολιτική εξόντωση των πολιτικών μας αντιπάλων. Αυτές είναι πρακτικές της δεξιάς που σήμερα αντιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ” είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Ολομέλειας.

Όπως είπε αναλυτικά: “Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε ως μομφή κατά ενός Υπουργού και ουσιαστικά μετατράπηκε σε μομφή κατά των δύο δήθεν μονομάχων. Μομφή στο δηλητήριο, στον τοξικό λόγο, στη λάσπη, στις κοκορομαχίες, στις προσωπικές συγκρούσεις. Μομφή στην αντίληψη της οικογενειακής ευθύνης, στην ανάμιξη προσώπων που έχουν φύγει από τη ζωή, στην ανάμιξη οικογενειών και προσωπικών δεδομένων, χωρίς να νοιάζονται για τον αντίκτυπο στα παιδιά τους που βλέπουν αμήχανα τη ζωή τους παραποιημένη στα μανταλάκια. Μομφή στις υπερβολές και τις τζάμπα μαγκιές. Μομφή στην αναλγησία , την υποκρισία και τον κυνισμό, τον χαρακτηρισμό ατόμων με αναπηρία ως γλάστρες. Μομφή στα άδεια έδρανα όταν μιλά η αντιπολίτευση και στο προεδρείο που εμπλέκεται και διευκολύνει όλη αυτή την κακόγουστη παράσταση. Μομφή στην αδιαφορία σας για το τι πραγματικά περνάει σήμερα αυτός ο λαός. Μομφή στην αντίληψή σας ότι κάτι θα τσιμπήσετε από αυτό το κακόγουστο σόου και στην κρυφή σας σκέψη ότι από αυτή την απαξίωση κάτι θα πάρουν και οι φασίστες για να υποσκελίσουν το Κίνημα Αλλαγής που δεν το θέλετε στα πόδια σας και οι δύο. Εμείς έχουμε άλλη αντίληψη για την πολιτική, άλλη στάση ζωής. Την έχουμε μάθει αλλιώς, με περιεχόμενο, έργο, αποτελεσματικότητα. Με αντιπάλους στην πολιτική και όχι εχθρούς. Ποτέ δεν επιδιώξαμε την προσωπική τους εξόντωση, αυτές είναι πρακτικές της δεξιάς που αντιγράφει σήμερα και η νέα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι δεν ήξεραν κατάλαβαν γιατί η Ελλάδα ζει ακόμα μέσα στην κρίση παρά τις θυσίες του Ελληνικού λαού σε αντίθεση με ότι πέτυχαν όλες οι άλλες χώρες. Όμως κατάλαβαν και κάτι ακόμη. Την ώρα που ο κ. Ερντογάν και οι Υπουργοί του κλιμακώνουν τις προκλήσεις, δεν βρήκαν οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης μια κουβέντα, για να στείλουν ένα μήνυμα Εθνικής Ενότητας και αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των Εθνικών μας δικαίων. Ένα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας. Τυφλωμένοι από την προσωπική τους ματαιοδοξία και φιλοδοξία δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας και του Ελληνικού λαού”.

Και πρόσθεσε: “Ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές του, με την πολιτική του εξελίχθηκε σε «μεγάλο χορηγό της δεξιάς». Δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά. Δεν είναι Αριστερά η τυφλή υποταγή στη λιτότητα. Δεν είναι Αριστερά η ελεημοσύνη των επιδομάτων. Δεν είναι Αριστερά η αλαζονεία της εξουσίας. Η Αριστερά νοιάζεται για τους πολλούς και όχι για τους Πολλάκηδες.

– Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε και πάλι ως αντιμνημονιακός.

Μόνο που τώρα το «σίκουελ» αυτής της ταινίας δεν κόβει εισιτήρια. Όρθωσε μας είπε το «δικό του ανάστημα στην Ευρώπη». Αναρωτιέμαι πού και πότε; Όταν υπέγραφε το τρίτο και επαχθέστερο Μνημόνιο; Όταν δεσμευόταν για τα υπερπλεονάσματα και την Επιτροπεία; Όταν παρέδιδε τον Εθνικό Πλούτο στην τρόικα για 99 χρόνια; Όταν αποδεχόταν τους ξένους στις Διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών; Όταν συμφωνούσε στα μέτρα φτωχοποίησηςτης μεσαίας τάξης και των οικονομικά ασθενέστερων; Όταν αποδεχόταν ,για να κάνει το χατίρι της κας Μέρκελ, να μετατρέψει τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών; Ή όταν δεχόταν πρόθυμα να παραδώσει την Μακεδονική εθνικότητα και γλώσσαστις Πρέσπες, για να δεχθεί «φιλικά κτυπήματα στην πλάτη» από τους ισχυρούς;

Τον καλωσορίζουμε, πάντως, στην καθυστερημένη διαπίστωση για τις ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ για την κρίση και τα Μνημόνια, με την δημόσια αναγνώριση ότι το έλλειμμα του 2009 είχε ξεπεράσει το 15%. Όμως να δούμε πότε θα αναγνωρίσει τις ευθύνες του για τα όσα έλεγε και έκανε στις πλατείες των αγανακτισμένων μαζί με την Χρυσή Αυγή. Και προχθές ακόμα κατηγόρησε ο κ. Τσίπρας ως «απάνθρωπο» το πρώτο μνημόνιο. Και το κωμικοτραγικό είναι ότι τον χειροκροτούσαν από τα υπουργικά έδρανα τουλάχιστον τρεις υπουργοί του που ήταν υπουργοί και σε εκείνη την περίοδο. Τι να πεις;”.

Επίσης, η κυρία Γεννηματά σημείωσε: “Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται τώρα παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει εκλογικά επιδόματα.

– Υπογράφει ακάλυπτες επιταγές. Μεταχρονολογημένες.

Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε , έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο.

–Γνωρίζουν οι συνταξιούχοι ότι τους αφαίρεσε την 12η σύνταξη.

Με τις αυξημένες εισφορές υγείας, την επιβάρυνση στα φάρμακα, την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Γι’ αυτό τώρα δεν πείθει κανέναν όταν εξαγγέλλει δήθεν 13η. Το επίδομα ευρωεκλογών που θα εξανεμιστεί από τη 1η Γενάρη με την μείωση του αφορολόγητου που ο ίδιος ψήφισε.

-Γνωρίζουν οι επαγγελματίες και οι πολίτες ότι αυτός ανέβασε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 24%.

Και τώρα εμφανίζει ως επίτευγμα την επαναφορά του.

-Γνωρίζουν οι πολίτες την κατάρρευση του Κράτους Πρόνοιας και Αλληλεγγύης. Τα Νοσοκομεία είναι στο κόκκινο. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία έχουν μειωθεί κατά 9.570 ,τα ΤΟΜΥ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας απέτυχαν οικτρά. Όσο για το Φάρμακο μόνο η «αμνησία» των Υπουργών του κ. Τσίπρα και η παράλειψη έκδοσης δελτίου τιμών φαρμάκων το 2015, κόστισαν στο δημόσιο 340,4 εκ. ευρώ.

-Γνωρίζουν την αποδιοργάνωση της Δημόσιας Παιδείας. Τα ιδεοληπτικά πειράματα στις πλάτες των παιδιών και των οικογενειών τους.

-Γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχεται την βία των κουκουλοφόρων, αυτών που καταστρέφουν και απειλούν, για να ασκήσουν πίεση ακόμα και υπέρ των τρομοκρατών-δολοφόνων.

Αυτά είναι τα πραγματικά έργα και ημέρες της Κυβέρνησης. Με το κριτήριο της πραγματικότητας που ζητάτε κ.Τσίπρα. Τόσοι είσαστε, μέχρι εκεί μπορούσατε. Η συζήτηση είναι ολοφάνερα μομφή στα πεπραγμένα σας”.

Αναφερόμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε: “Από την πλευρά του, φυσικά, ο κ. Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία να παίξει το δικό του ρόλο ως η άλλη όψη του κάλπικου νομίσματος του δικομματισμού. Αυτό που κατάφεραν και οι δυο τελικά είναι να αποκαλύψουν τις δύο όψεις της συντήρησης που καθηλώνει τη χώρα. Ο κ.Μητσοτάκης κουβέντα και πάλι δεν είπε για τις ευθύνες της παράταξης του στον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση, το 2004-09.

Την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Την κακο-διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.

Το πάρτι της φαρμακευτικής δαπάνης.

Τη διόγκωση του ελλείμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε πάλι τίποτα για την ευθύνη της ΝΔ για τον λαϊκισμό των Ζαππείων. Για την τυφλή άρνησή της ΝΔ να «βάλει πλάτη» στα πρώτα, στα πιο κρίσιμα, χρόνια της κρίσης. Τότε που η Ελλάδα ήταν με το ένα πόδι στην κόλαση, και η Δεξιά την έσπρωχνε προς την άβυσσο. Ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθεί να κρύψει ότι βαδίζει στα χνάρια της δεξιάς του χθες. Λέει ότι το κόμμα του είναι βαθιά λαϊκό και από την άλλη η πολιτική του προωθεί το νεοφιλελευθερισμό. Τελικά ένα είναι βέβαιο, μένει πιστός στον στρεβλό κρατισμό και τις πελατειακές σχέσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει και τη λέξη «κοινωνικό κράτος». Αντιμετωπίζει τις ανισότητες ως φυσικό φαινόμενο και επαφίεται στην ασυδοσία της αγοράς. Στηρίζει Βέμπερ που εκφράζει τη βαθιά συντήρηση στην Ευρώπη με τη διαρκή λιτότητα”.

Όπως σημείωσε ακόμη: “Η συζήτηση είναι αποκαλυπτική. Καμιά εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση. Είναι όμως φανερό ότι και η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η λύση για το αύριο. Η πολιτική της οδηγεί στα ίδια αδιέξοδα. Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι για τη χώρα. Εμείς έχουμε χαράξει άλλη πορεία με αυτόνομο ρόλο και στρατηγική. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό το Πινγκ πονγκ. Έχει κουράσει και τους πολίτες. Η χώρα χρειάζεται εθνική ομάδα στο γήπεδο. Εμείς κρατάμε σταθερά το νήμα της Εθνικής συνεννόησης. Και επιμένουμε.

Σε αυτό το πλαίσιο και μετά τη θλιβερή εικόνα στη Βουλή, της Τετάρτης, προτείνω κάτι ουσιαστικό που θα δώσει στους Έλληνες και μια ελπίδα, ότι δεν ήρθε το τέλος της πολιτικής. Προτείνω τη Δευτέρα να ψηφίσουμε όλοι μαζί τουλάχιστον:

-την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.

-Πρόγραμμα στήριξης για πέντε χρόνια των νέων που ξεκινούν δική τους επαγγελματική δραστηριότητα με απαλλαγή από φόρους και εισφορές,

-φορολογικά κίνητρα για προσλήψεις νέων ανέργων στον ιδιωτικό τομέα,

– πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων ζευγαριών για τρία χρόνια, για κάθε νέο παιδί που γεννιέται,

-κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και 700 για το ζευγάρι,

-μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες και επιστροφή του φορολογικού συντελεστή στο 13%.

Πάμε να δώσουμε αυτό το μήνυμα και μετά προκηρύξτε εκλογές. Γιατί με τις δεσμεύσεις σας , την εχθρική πολιτική σας για την ανάπτυξη και την επιμονή σας στην υπερφορολόγηση των πολλών και όχι εκείνων που πράγματι διαθέτουν μεγάλο πλούτο, προκοπή δεν πρόκειται να δούμε. Πολύ περισσότερο γιατί φοβάμαι ότι θα υποτροπιάσετε και θα συνεχίσετε όλο αυτό το τετράμηνο την πολωτική και διχαστική τακτική σας που είναι μέρος του σχεδίου σας, κάτι που δεν μπορεί να αντέξει ο τόπος και οι πολίτες. Εμείς σε κάθε περίπτωση προτείνουμε στον Ελληνικό λαό το ολοκληρωμένο Σχέδιο Ελλάδα, ως σχέδιο Ελληνικής ιδιοκτησίας, πραγματικής εξόδου από την κρίση. Πρόταση που μπορεί να είναι η βάση για αλλαγή σελίδας. Με αυτή την πρόταση θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ελληνικό λαό για την πρώτη Ανάσταση στις 26 Μάη”.

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν συμμετέχει στον θλιβερό κατήφορο Τσίπρα-Μητσοτάκη

«Τρεις μέρες τώρα στη Βουλή θέλετε να μιλάμε για τις κουμπαριές της οικογένειας Μητσοτάκη, για τις δουλειές του πατέρα Τσίπρα και για τις βαρβαρότητες του κ. Πολάκη. Το Ποτάμι δεν συμμετέχει λοιπόν και δεν θα συμβάλει σε αυτόν τον θλιβερό κατήφορο» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μίλησε για συγκρούσεις εκτός ορίων για τα μικρά της πολιτικής και για πράγματα άσχετα με τις ανάγκες και τις αγωνίες των Ελλήνων και δήλωσε ότι θα καταψηφίσουν ξανά την κυβέρνηση. «Είμαστε απέναντι στις τυχοδιωκτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους υπουργούς του παρελθόντος που έχουν μόνη έγνοια την ανακατάληψη της εξουσίας» είπε.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές σημείωσε ότι ο κ. Βέμπερ απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση για ένα ευρωπαϊκό ταμείο καταπολέμησης της ανεργίας, δήλωσε αντίθετος στη φορολόγηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και δεν επιθυμεί ένα «σχέδιο Μάρσαλ για την Αφρική» προκειμένου να δοθούν στους νέους Αφρικανούς άλλες επιλογές από το να μεταναστεύουν στην Ευρώπη. Στη συνέχεια απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ρώτησε ποια είναι η πρόταση του κ. Τσίπρα για την Ευρώπη.

«Η Ευρώπη έχει μια ξεκάθαρη πρόταση μπροστά της. Την πρόταση της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης του Εμανουέλ Μακρόν. Αναγέννηση, για Ελευθερία- προστασία -πρόοδο. Η μόνη λύση για την Ευρώπη για να μην παραδοθεί ούτε στους συντηρητικούς ούτε στους λαϊκιστές. Στην προσπάθεια της Αναγέννησης μετέχει πλέον και ο Γκι Φέρχοφστατ με τους φιλελεύθερους. Σε αυτό τον αγώνα συμμετέχει και το Ποτάμι» είπε και ζήτησε να μιλήσουν για τα μεγάλα θέματα την Ευρώπη και τα Ελληνοτουρκικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε να γίνει debate υπογραμμίζοντας «εμείς είμαστε εδώ, με όποιους όρους, με όποιους τρόπους και καλούμε τους δημοσιογράφους να πάρουν αυτοί την πρωτοβουλία και να οργανώσουν συζητήσεις, όπως αυτοί τις θέλουν. Όλοι μαζί; δύο δύο; τρεις τρεις; Να συζητήσουμε. Να συζητήσουμε για τις σημαντικότερες ευρωεκλογές που έχουμε μπροστά μας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης καταλήγοντας κάλεσε τους πολίτες να θυμώσουν και να ψηφίσουν «Τι ζητάμε λοιπόν από τους πολίτες; Τους ζητάμε να θυμώσουν! Αυτό που θα πρέπει να αποφεύγουμε είναι ο λάθος τρόπος έκφρασής του. Να μην πέφτουμε θύματα της τοξικότητας του θυμού. Χρησιμοποιήστε λοιπόν τον θυμό σας για καλό σκοπό. Ο θυμός για τους ανθρώπους μπορεί να γίνει και δύναμη για να ανακαλύπτουν νέα πράγματα. Θυμώστε λοιπόν και ψηφίστε. Αυτούς που δεν σας κορόιδεψαν ποτέ. Αυτό είναι το μήνυμά μου. Βρείτε νέες λύσεις και μην επιστρέφετε στα ίδια λάθη» τόνισε και πρόσθεσε «ενισχύστε αυτούς που δεν υποδύονται ρόλους στην πολιτική, αυτούς που δεν μπαίνουν στο ξεκατίνιασμα για το μοίρασμα των καρεκλών, αυτούς που δεν έχουν σκελετούς στην ντουλάπα τους. Αυτούς που είναι ο εαυτός τους».

Λεβέντης: Θα φύγετε από αυτή τη Βουλή και θα σας συνοδεύει ένα όνειδος

«Οι πολιτικοί άνδρες, την ψήφο τη ζητούν από το λαό και όχι από την εθνική αντιπροσωπεία. Εκείνη η ψήφος θα μετρήσει», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε μέτρα ανακούφισης, αλλά η Ελλάδα έφτασε στην εξαθλίωση.

Όπως σημείωσε «την ίδια στιγμή που δίνετε κάποια χρήματα που είναι υπολογίσιμα για τον πολύ φτωχό γιατί μπορεί να αγοράσει ψωμί, πηγαίνετε σε όλη την Ευρώπη να δείτε κάποιον να δίνει πριν τις εκλογές και πείτε μου. Τι θα πουν οι πολίτες στη Γερμανία; Εκεί δεν αλλάζει ούτε ο εκλογικός νόμος έξι χρόνια πριν τις εκλογές και τον τελευταίο χρόνο απαγορεύεται να γίνει η οποιαδήποτε πρόσληψη». Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο Βασίλης Λεβέντης είπε: «Εσείς τι κάνετε εδώ; Διδάσκετε όλη την Ευρώπη πολιτικό ήθος δι΄ αυτού του τρόπου;». Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τέτοιες κινήσεις δείχνουν πανικό».

Αναφερόμενος στην οικονομία, σημείωσε ότι «η οικονομία πήγε καλά γιατί μαδήσατε όλο τον κόσμο» και συνέχισε λέγοντας: «Θα φύγετε από αυτή τη Βουλή και θα σας συνοδεύει ένα όνειδος για την συμπεριφορά σας» ενώ για τη ΝΔ είπε: «Και η ΝΔ να μη χαίρεται, διότι γυρίζει ο κ. Μητσοτάκης παντού και ευλογεί τα πάντα».

Σχολιάζοντας την εγκληματικότητα μετά και την χθεσινή επίθεση σε μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Η εγκληματικότητα πατάσσεται με τέχνη, δεν γίνεται με συγκρούσεις. Γιατί θυμάστε τον Καλαμπόκα και τον Τεμπονέρα. Και πάλι καλά που είχαμε ένα θύμα τότε».

Συνεχίζοντας ο κ. Λεβέντης είπε πως «αφού οι ίδιοι έχετε διαχειριστεί ανάλογες στιγμές και έχετε επιδείξει αδυναμία πιο πιστευτό γίνεται να πείτε ‘ό,τι μπορούμε να κάνουμε’. Ο λαός θέλει ειλικρίνεια».

Για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε ότι διάλεξε να πάει στη ΝΔ γιατί τώρα έχει ρεύμα, και ρώτησε ρητορικά: «Αλήθεια έχει πειστεί ο κ. Κυμπουρόπουλος, ότι όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούσε η Δεξιά στήριξε τα άτομα με ειδικές ανάγκες; Να δεχτώ ότι ο κ. Πολάκης φέρθηκε άσχημα. Ήταν σκληρός. Αλλά και ο κ. Κυμπουρόπουλος, με την παιδεία που έχει, πιστεύει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που δικαιώνει τους φτωχούς και τους ανήμπορους; Διάλεξε αυτό το κόμμα γιατί κοίταξε την άνοδό του».

Ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στην «κοτερολογία», αφού σημείωσε ότι «στη δημόσια ζωή πρέπει να είναι είμαστε κοσμοκαλόγεροι», έψεξε και τη ΝΔ και το άλλοτε ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τους ότι και τα δικά τους στελέχη έκαναν και κάνουν διακοπές σε κότερα.

Τέλος, επανέλαβε ότι την επομένη των εθνικών εκλογών, θα συνεργαστεί μόνο με όποιον κάνει δημοψήφισμα για το Μακεδονικό.

Καμμένος: Η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση – Τι απάντησε στα υπονοούμενα Κοτζιά για τα emails

“Εμείς δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκάθαρα γιατί δεν θεωρούμε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει πολιτική νομιμοποίηση” είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένοςμιλώντας στη βουλή, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

“Έπαψε να έχει νομιμοποίηση όταν εξαγόρασε βουλευτές έναντι υπουργικών θώκων και έπαψε να έχει νομιμοποίηση όταν παραβίασε ουσιαστικά το Σύνταγμα. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής των τεσσάρων ετών που οφείλονται στη στάση των ΑΝΕΛ και τη σταθερή θέση που είχαν στην κυβέρνηση, οφείλουν να αποδώσουν στο «εμείς» του πρωθυπουργού και ένα κομμάτι προς τους ΑΝΕΛ” τόνισε ο κ. Καμμένος.

“Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι η κυβέρνηση που συγκροτήθηκε το 2015, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Έγινε μια κυβέρνηση αποστασίας και έχει την ανοχή βουλευτών που εξελέγησαν με άλλα κόμματα, κατέληξαν σε άλλα κόμματα για τις καρέκλες τους και σήμερα είναι εδώ περήφανοι. Κρατάνε τις βουλευτικές έδρες ως κόρη οφθαλμού και δεν τις παραδίδουν, εισπράττοντας τη βουλευτική αποζημίωση ενώ ποτέ δεν έχουν εκλεγεί. Συνεχίζουν να προκαλούν τον λαό αλλάζοντας οβιδιακά θέσεις” είπε και απευθύνθηκε στον Τέρενς Κουίκ: “Για εσάς το λέω που με κοιτάτε”.

“Και βεβαίως μιας κυβέρνησης που διέπραξε το τραγικό έγκλημα της συμφωνίας των Πρεσπών, μιας συμφωνίας συνταγματικής και άκυρης που θα πρέπει να δεσμευτούμε εδώ όσοι είμαστε αντίθετοι – αν πράγματι είμαστε αντίθετοι- ότι θα την καταργήσουμε, γιατί έχει παραβιάσει και τους ίδιους της τους όρους” πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Η απάντηση στον Κοτζιά

“Είπε ότι τα emails που κατέθεσα στο κοινοβούλιο είναι emails που οι φίλοι του είπαν ότι τα έχει υποκλέψει από αμερικανικό σέρβερ είτε η ΕΥΠ είτε κινεζικές ή ρωσικές υπηρεσίες. Χαίρομαι που ο κ. Κοτζιάς αποδέχεται δημοσίως ότι είναι πραγματικά , αληθινά και αδιαμφισβήτητα τα email αυτά. Είναι emails που δείχνουν το πώς έστησε τον διαγωνισμό στο ΥΠΕΞ και αυτά που δεν πρέπει να ψάχνει αν τα υπέκλεψε η ΕΥΠ. Η ΕΥΠ δεν υποκλέπτει αμερικανικούς σέρβερ, έχει ευθύνη να προστατεύει για την προστασία του πολιτεύματος και αν είχαν τεθεί υπόψη της θα μπορούσε να τα διαβιβάσει στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί ένας υπουργός που βάζει υπηρεσιακούς παράγοντες συνομιλούν με τις εταιρείες που θα πάρουν τον διαγωνισμό αργότερα, μια παρένθετη εταιρεία.

Ο κ. Κοτζιάς έχει παρασυρθεί από τους υφιστάμενούς του στο ΠΡΑΤΤΩ, όπως τον πρώην γενικό γραμματέα στο ΥΠΕΞ, του οποίου κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο συνομιλία με καταζητούμενο με 9 διεθνή εντάλματα συλλήψεως, πράκτορα στην Κοπεγχάγη που του ζήταγε στοιχεία για τον Καμμένο” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος, απαντώντας στα είπε νωρίτερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

“Άνθρωπο που φέρεται να συνεργάστηκε με την ΜΙΤ ή με τις υπηρεσίες πληροφοριών των Σκοπίων με τις οποίες είχε στενές επαφές” πρόσθεσε ο Π. Καμμένος.

Μιχαλολιάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας χωρίς λαϊκό έρεισμα

Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής κατά την δευτερολογία του στην συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στηλίτευσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας χωρίς λαϊκό έρεισμα.

Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε πως ο λόγος που φιμώνουν την Χρυσή Αυγή είναι η τεράστια απήχηση και η λαϊκή αποδοχή τονίζοντας πως «από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 7 χρόνια και οι Έλληνες συνεχίζουν να στηρίζουν την Χρυσή Αυγή, το μόνο συνεπές αντισυστημικό κόμμα και γνήσιο Λαϊκό κίνημα».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα τελευταία επεισόδια στο κέντρο των Αθηνών, όπου υποστήριξε πως «αναρχοκομμουνιστές διέλυσαν καταστήματα για τον δολοφόνο Κουφοντίνα», υπενθυμίζοντας πως τα ίδια συνέβαιναν και επί Νέας Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναρωτήθηκε ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει, κατεβάζοντας ως υποψήφιους ευρωβουλευτές τους εθνομηδενιστές Ελευθεριάδη και Καιρίδη.

Σε ό,τι αφορά την αγωνία της ΝΔ για την έκβαση της Δίκης της Χρυσής Αυγής, είπε το εξής: “Μήπως αγωνιάτε για την επικείμενη αθώωσή μας και την απόδειξη της σκευωρίας σας;”

Επιπλέον, κάλεσε την ΝΔ που καμαρώνει πως τιμά τους αγώνες της αριστεράς να παραμείνει μακριά από την Δεξιά, καθώς αυτή εκπροσωπείται πια από την Χρυσή Αυγή, την Εθνική παράταξη των Ελλήνων.

Τέλος, τόνισε πως όσοι Έλληνες επιθυμούν την κατάργηση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, δεν πρέπει να ψηφίσουν την ΝΔ που θα την εφαρμόσει, αλλά την Χρυσή Αυγή που θα την πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ