Ένταση στη Βουλή στη συζήτηση για τις 120 δόσεις

Με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανοίγει στις 6 το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί του αιτήματος για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η συζήτηση αναμένεται να διεξαχθεί σε πολύ υψηλούς τόνους κάτι που διεφάνη και από τη συζήτηση της περασμένης Δευτέρας μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στα στρατόπεδα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζονται για τη μάχη της επιβολής της ατζέντας.

Το μεν Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να κυριαρχήσει η συζήτηση για τα θετικά μέτρα κάτι που φάνηκε και από τις πρώτες τοποθετήσεις κυβερνητικών βουλευτών οι οποίοι έδειξαν να παίρνουν μεγάλη ανάσα ενώ η Πειραιώς θα εστιαστεί στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, τις αποκαλύψεις για το Μάτι αλλά και τις διακοπές του κ. Τσίπρα στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγοπούλου.

Της ομιλίας του κ. Τσίπρα θα ακολουθήσουν ομιλίες των πολιτικών αρχηγών της Αντιπολίτευσης. Η διαδικασία θα κλείσει το βράδυ της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία κι αφού θα έχουν προηγηθεί ξανά ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Την ίδια ώρα στις επιτροπές της Βουλής άρχισε στις 11 το πρωί σε κλίμα έντασης η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις.

Η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης η οποία ζήτησε κλήση δεκάδων φορέων.

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν, ωστόσο, και για την παράλληλη επεξεργασία του νομοσχεδίου με τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης.

Η κοινή συνεδρίαση τεσσάρων επιτροπών επί του νομοσχεδίου σημαίνει ότι την ώρα που στην Ολομέλεια θα συζητείται η ψήφος εμπιστοσύνης , τουλάχιστον 200 βουλευτές θα πρέπει να παρακολουθούν τη συνεδρίαση στις επιτροπές.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ